Ajak

2023.02.05. 11:13

Majdnem az évszázad slágere lett

Csináljuk a fesztivált!-döntő: az Úgy szeretném meghálálni lett az évszázad magyar slágere.

Gubik Petra

Forrás: MTVA

Véget ért a Duna Televízió showműsora, a Csináljuk a fesztivált!, melynek döntőjében kilenc dal versenyzett az évszázad slágere címért.

Az évszázad slágerét a tavalyi évadhoz hasonló módon választták ki: elsőként a stúdióban ülő nézők szavazhattak, majd az összesítés után a zsűri – Korda György, Balázs Klári, Frenreisz Károly, Balázs Andi, Feke Pál és Nagy Bogi – adhattak további pontokat a dalokra, amellyel kialakult a végleges sorrend. A dobogó harmadik fokán, 83 ponttal a Padlás című zenés darabból híressé vált Presser Gábor-szerzemény, a Fényév távolság végzett Sándor Péterrel. Az első helyről mindössze két ponttal maradt le Gábor S. Pál - Szenes Iván dala – amit Cserháti Zsuzsa előadásában ismert meg az ország – a Kicsi, gyere velem… Ajak díszpolgárával Gubik Petrával. Az élen a tavalyi évhez hasonlóan „duplagyőzelem” született: ismét a stúdióban volt az évszázad slágerének eredeti előadója és a versenyző is. A legjobb eredményt, 107 pontot az Úgy szeretném meghálálni érte el Agárdi Szilvivel. Az énekes a győzelméről úgy fogalmazott, szerencsésnek érzi magát, hogy éppen ezzel a dallal lehetett részese a Duna évtizedeken átívelő zenei kalandjának.

Néhány vélemény Gubik Petra produkciójáról:

„Pont 20 éve hagyta el a földi létet Cserháti Zsuzsa. Mérhetetlenül büszke vagyok, hiszen ez a dal Gubik Petrával az egyik legnagyobb találkozás” (Feke Pál)

„Minden idők egyik legnagyobb magyar énekese volt Cserháti Zsuzsa. Gubik Petra előadásában benne volt a lágyság, az érzelem, a kitörő erő. Nekem ez maximum”. (Frenreisz Károly)

„Ahogy használja a hangját Petra, az maga a zenei intelligencia. Őrületesen profi”. (Balázs Klári)

LTL

Címkék#Gubik Petra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában