Felsőoktatás

2023.02.01. 09:57

Marokkóban is ismerik Nyíregyházát

„Nagy elismerés, hogy az idei tanévre már több mint ezer marokkói hallgató jelentkezett magyarországi egyetemekre, ez azt mutatja, hogy a hazai felsőoktatás színvonalának javulása világszerte köztudott” - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten.

A tárcavezető az Abdellatif Miraoui marokkói felsőoktatásért és innovációért felelős miniszterrel közös sajtóértekezletén arról számolt be, hogy megállapodást írtak alá, amelynek értelmében a 2023 és 2025 közötti időszakban évi 150-ről 165-re növelik a marokkói diákok számára biztosított ösztöndíjas helyek számát a magyarországi egyetemeken. Az idei tanévre ismét rekordszámú jelentkezőt regisztráltak az észak-afrikai országból: 1151-en pályáztak, főként a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemre, az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, a Debreceni Egyetemre és a Pécsi Tudományegyetemre.
Megtudtuk, hogy a Nyíregyházi Egyetemnek is van marokkói hallgatója: első éves és a  computer science (programozó informatikus) angol nyelvű képzésen vesz részt.
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában