Utak

2023.02.07. 07:14

Milliárdos útfelújítási program fejeződött be Nyíregyházán

Több mint egymilliárd forint európai uniós támogatásból több fontos útszakaszt újítottak fel Nyíregyházán - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

Forrás: illusztráció / Sipeki Péter

A fejlesztés részeként 833,4 millió forintból újult meg a Korányi Frigyes utca 2650 méteren és épült ki körforgalom a Korányi  - Csaló köz csomópontban. Felújították a Csaló köz két oldalán lévő járdát is, 385 méteren. Megújult emellett a Szarvas utca is 138 millió forintból, mintegy 466 méteres szakaszon.
    Mindkét útszakaszt érintően felújították a burkolatot, átépítették az autóbuszöblöket, áthelyeztek megállókat, akadálymentesítettek autóbuszperonokat.
    A projekt célja az volt, hogy a városközpont felé vezető utakon biztonságosabb közlekedési körülményeket teremtsenek, elősegítsék az egyenletes haladást, csökkentve ezzel a várakozási időt és a környezeti terhelést. Célkitűzés volt az is, hogy az utak által érintett településrészek jobban megközelíthetővé váljanak a munkavállalók, a vállalkozások és a lakosság számára.
    A teljes támogatási összege a járulékos költségekkel együtt 1,121 milliárd forint volt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában