Kelet-retró

2023.02.19. 08:00

Robbanásveszély a kisvárdai Vár utcában

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 20 éve ezen a napon.

Illusztráció: MW-archív

2003. február 19., szerda

Robbanásveszély a kisvárdai Vár utcában

Kis híján nagy gondot okozott mintegy kétszáz liter, valószínűleg ukrán benzin a hét végén Kisvárdán, szerencsére még időben sikerült megelőzni a bajt. 

Szombaton lakossági bejelentés érkezett, hogy a Vár utcában benzingőz szaga terjeng. Hamarosan kiderült, hogy a gépkocsikba való hajtóanyag az üzemanyagtartályok helyett a szennyvízcsatornába került és csordogált lefelé a Vártó melletti szennyvízátemelőhöz. 

Két okból is roppant veszélyes volt ez a benzin: a gőz berobbanása, vagy a szennyvíztisztító rendszerébe kerülése óriási gondot okozott volna, nem is szólva még a környezetszennyezésről, ugyanis a robbanásveszély mellett a szennyvíztisztító telepre kijutó benzin teljes mértékben képes lemérgezni a szennyvíztisztítást végző eleveniszapos technológiát. Szerencsére nem így történt, köszönet a tűzoltóság, a rendőrség és a Várda-Víz Kft. szakembereinek, akik szombaton délutántól késő éjjelig kemény dolgoztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában