Fehérgayarmat

2023.02.18. 09:26

Véget ért az idei doni emlékmenet

Fehérgyarmaton fejeződött be a Honvédsuli Egyesület immár tizenegyedik éve tartó gyalogmenete, amelynek során emlékezni és emlékeztetni akarják a településeink lakóit a hős magyar katonákra. Lassan sikerül feltörni a kommunista értelmezést Jásdi Balázs hagyományőrző főhadnagy és barátai segítségével a magyar királyi 2. honvéd hadsereg 1942–1943. évi szovjetunióbeli hadműveleteiről – írja közösségi oldalán dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő. 

Az idei, 200 kilométeres emlékmenet 37 települést érintett. Mint azt a január 13-ai indulás előtt Kovács Zsuzsanna, a szervező Honvédsuli Egyesület elnöke lapunknak elmondta: szeretnének Szabolcs-Szatmár-Bereg mind a 229 településére eljutni, és ez már nem is olyan távoli cél, hiszen a pénteken véget ért túrával együtt 187 település érintésével 1525 kilométert tudhatnak maguk mögött. 

– Jövőre szeretnénk a maradék negyvenkettőt is teljesíteni. Minden településnek van hősi halottja, a jelenlétünkkel pedig felhívjuk a figyelmet a háborús emlékművekre vésett nevekre, melyeknek mi arcot adunk, hiszen éppen ilyen fiatalon indultak harcba a katonáink.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában