Zarándoklat

2023.03.24. 11:20

7 templom zarándoklat

Közel 350 fiatalt várnak a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Ifjúsági Irodája által második alkalommal szervezett 7 templom zarándoklatra március 25-én, Nyíregyházán.

A tavalyi zarándoklat egyik állomásán, a borbányai római katolikus templomban gyűltek össze a fiatalok

Forrás: Fotó: Magyar Kurír

A mintegy 15 km-es gyalogos zarándoklat március 25-én, szombaton 09:00 órakor indul a Seregély István Papi Szociális Otthon Szent Antal-kápolnájától (Vasgyár utca 1.), ahonnan Bosák Nándor nyugalmazott püspök atya indítja útra a fiatalokat. Ezt követően a kertvárosi egyházközségben, a Fatimai Szűz Mária-templomban (Írisz u. 6.) várják a fiatalokat . A következő állomás a Városi Köztemetőnél lesz, majd a jósavárosi Szent Imre-kápolnában (Ungvár stny. 19.), az örökösföldi Isteni Irgalmasság-templomban (Törzs utca), a borbányai Szent László-templomban (Pásztor u. 1/A.), végül a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban (Kussuth tér 4.), pihennek meg a fiatalok, ahol elmélkedéseket hallgatnak a zarándoklat témájáról, a hét főbűnről. Az elmélkedéseket a zarándoklat szervezői, dr. Törő András püspöki irodaigazgató, egyházmegyei ifjúsági referens és Németh István káplán atyák tartják. Palánki Ferenc megyéspüspök is csatlakozik a gyalogos zarándoklathoz, a borbányai Szent László-templomtól (Pásztor u. 1/A.) kíséri a fiatalokat. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában