Nyíregyházi Egyetem

2023.03.02. 11:33

Díjazták a nyíregyházi virtust! (fotók)

A Nyíregyházi Egyetem végzős hallgatói a gazdasági és környezeti szempontból is fenntartható zöldtrágyázási stratégiával különdíjat kaptak a gödöllői döntőben.

Asztalos Anna (balra), dr. Szabó György és Kutasi Eszter

Fotó: Pusztai Sándor

Az Agrovirtus elnevezésű országos verseny döntőjében szerepelt hallgatókat fogadta csütörtökön délelőtt irodájában dr. Szabó György, a Nyíregyházi Egyetem nemrégiben kinevezett rektora.

A tavaly év végén megrendezett digitális agrár-menedzsment versenyen a nyíregyházi intézményt Asztalos Anna, Kutasi Eszter és Vámosi Orsolya képviselte – utóbbi egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen részt venni az ünnepségen.

Az oklevelek átvétele előtti kötetlen beszélgetésen elhangzott, a három napos gödöllői megmérettetésen a nyíregyházi csapatnak egy gazdálkodási naplót kellett elkészítenie, ezt értékelte a szakmai zsűri, melynek tagjai közt volt dr. Juhász Anikó, az Agrárminisztérium helyettes államtitkára is.

– A Debreceni Egyetemről és az ELTE-ről is érkeztek csapatok, nekik például gépesítés-korszerűsítéssel kapcsolatos feladataik voltak – mondta lapunknak Asztalos Anna, akiről kiderült, ahogy a csapat többi tagja, ő is a Nyíregyházi Egyetem mezőgazdasági mérnöki alapszakos hallgatója. Hozzátette, a duális képzés keretében már szerzett munkahelyi tapasztalatokat, és mindenképpen az agárpályán képzeli el a jövőjét.

– A versenyről minden szempontból pozitív tapasztalatokkal felvértezve jöttünk haza, hiszen amellett, hogy megismertünk új dolgokat, a kapcsolatépítés miatt is hasznos volt a Gödöllőn, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen eltöltött három nap – mondta Kutasi Eszter, akitől megtudtuk, szintén maradna az agárvonalon, és mindenképp a régióban szeretne majd dolgozni. Mint kiderült, középfokú angol nyelvvizsgája már van.
Ezzel kapcsolatban dr. Szabó György rektor elmondta, manapság nyelvtudás nélkül nem beszélhetünk versenyképességről, mint fogalmazott: az angol nyelv a 21. század latinja.

– Szeretnék gratulálni a verseny döntőjébe bejutó, és ott különdíjban részesült három hallgatónknak, hiszen ezzel a Nyíregyházi Egyetem jó hírét is vitték – fogalmazott dr. Szabó György, az intézmény rektora, majd Asztalos Annának és Kutasi Eszternek majd átadta az elismerő okleveleket.
TG

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában