Televízió

2023.03.21. 07:32

Ifjú „kutatókat” keres a Gyerekcsatorna

A kisiskolások tudományos felfedezéseinek ad teret a közmédia gyerekcsatornájának általános iskolai bajnoksága, amelyet egyik népszerű ismeretterjesztő sorozatuk, a Derítsük ki! című ismeretterjesztő sorozata inspirált.

A szériában hétköznapi természettudományos jelenségeket mutattak be. A játékos magyarázatok mellett otthon elvégezhető, érdekes kísérletek is helyet kaptak az epizódokban, amelyek nagy sikert arattak a kicsik körében. Éppen ezért döntött úgy a közmédia gyerekcsatornája, hogy egy általános iskolai bajnokságot hirdet 4., 5., és 6. osztályosok számára a sorozat témáiból.

Három hónapon át egy-egy tudományos feladványt ismertet a műsorfolyamban Kuta Tóbiás, és lelkes segítője, Tudor Kukac, amelyeket házi kísérletekkel kell megoldani, háromfős csapatokban. A kihívást akkor teljesítik sikeresen a diákok, ha a kivitelezésről készült videóban egy rövid tudományos magyarázatot is adnak. Az első fordulóban azt a feladatot kapják a gyerekek, hogy próbáljanak meg két méter magasból úgy leejteni egy nyers tojást, hogy az ne törjön el. A pályázati anyagokat a [email protected] e-mail címre várják április 9-ig. 
KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában