Nyíregyháza

2023.03.09. 09:26

Közeleg a helyi adó befizetési határideje

2036033171

Forrás: illusztráció / shutterstock

A polgármesteri hivatal adóosztálya kiküldte az „Adószámla Fizetési Értesítőket” minden adózónak, egyéni és társas vállalkozóknak és magánszemélyeknek egyaránt. Az értesítőket március 1-től folyamatosan kézbesíti a Magyar Posta. A kiküldött 11041 értesítő tartalmazza az adózó elmaradt tartozását és a 2023 első félévére esedékes helyi adókat (építményadó, helyi iparűzési adóelőleg), valamint a 2021 előtti gépjárműadó tartozást és az esetleges késedelmi pótlékokat, bírságokat.

Minden olyan adózó kapott fizetési értesítőt, akinek adófizetési kötelezettsége áll fenn vagy lesz március 16-ig. 

– Még mindig sokan vannak, akik a gépjárműadó-fizetés miatt keresik a polgármesteri hivatal adóosztályát. Felhívjuk a figyelmet, hogy 2021-től az esedékes éves gépjárműadó beszedése a Nemzeti Adó és Vámhivatal feladata, így az az ezzel kapcsolatos határozatokat, értesítőket és csekket is az állami adóhatóság küldte meg a gépjárműadó fizetésére kötelezetteknek – nyomatékosította dr. Kása Brigitta aljegyző. 

KM

Címkék#NAV

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában