Nyíregyháza

2023.03.24. 07:15

Közönségdíj a kiváló tüdőgyógyásznak

Dr. Obbágy Veronika tüdőgyógyász főorvos 40 éve szolgálja szeretettel, türelemmel, alázattal és nagy szakértelemmel Nyíregyháza és a vármegye betegeit.

Dr. Obbágy Veronika

Fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

A 2017-ben alapított Szent-Györgyi Albert Orvosi díjra olyan szakembereket lehet jelölni, akik megmentették betegük életét, vagy orvosi munkájuk során olyan elhivatottsággal praktizálnak, melyben rendkívüli odaadással, tudományos igényességgel és humanitárius szemlélettel segítenek a hozzájuk fordulókon. A jelöltekre február 20-a és március 20-a között a szavazók az általuk legérdemesebbnek tartott gyógyítóra adhatták le a voksukat. Nemcsak, hogy bekerült a döntőbe, de az észak-magyarországi régióban a közönségdíjat is kiérdemelte dr. Obbágy Veronika tüdőgyógyász főorvos.

Bármikor elérhető 

Dr. Obbágy Veronika tüdőgyógyász főorvos 40 éve szolgálja szeretettel, türelemmel, alázattal és nagy szakértelemmel Nyíregyháza és a vármegye betegeit.

– Hálás vagyok Istennek, hogy segített gyermekkori álmomat valóra váltani, és orvosként az embereket szolgálhatom már több mint négy évtizede. Ez a közönségdíj egyfajta visszaigazolása annak, hogy a nap 24 órájában szolgálok, bármikor elérhető vagyok a betegeimnek – mondta lapunknak a főorvosnő, aki köszöni a jelölést és minden szavazatot, amivel a régióban elnyerte a közönségdíjat, amit április 12-én a Magyar Tudományos Akadémián rendezett ünnepségen adnak át. 

KM 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában