Megemlékezés

2023.03.19. 13:37

„Legyen hitünk, legyen közös akaratunk”

Méltóképpen emlékezett a 1848-1849-es forradalom és szabadságharc dicső napjaira a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola.

Gadzsa Bernadett felkészítő tanár a diákokkal

Forrás: iskola

A magyar nép 175 évvel ezelőtt összefogott, hogy kivívja jogos szabadságát. A történelmi eseményeket elevenítette fel az oktatási intézmény KisÓriások drámacsoportja. A fiatalok a múltidéző műsorukban irodalmi alkotásokból idéztek, felelevenítették a történelmi eseményeket, s az összeállításból nem hiányzott a tánc sem. A diákok több hónapon keresztül szorgalmasan készültek a fellépésre. A színvonalas előadásban a színtársulat tagjai ezekkel a gondolatokkal kezdték meg a műsort: „175 év telt el, és mi most is, ma is itt állunk együtt. Itt vagyunk együtt, és képeseknek kell lennünk rá, hogy együtt mozduljunk. 175 év telt el, és mégis, ma is kell, hogy legyen hitünk, legyen közös akaratunk, és együtt tudjuk, hogy milyen életet szeretnénk. Mit kíván a magyar nemzet? Legyen béke, szabadság és egyetértés!”
A műsor rendezője, a díszlet tervezője és megvalósítója, valamint a szereplők felkészítője Gadzsa Bernadett tanárnő volt, a zenei alapokról és a  hangosításról Balogh Alex, az intézmény rendszergazdája gondoskodott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában