Nyíregyháza

2023.03.21. 07:34

Lelki nap: milyen a férfi szeretetstílusa?

KM

zabó József plébános osztotta meg gondolatait

Fotó: Dodó Ferenc

– Hálás vagyok a Jóistennek és az előadónknak, Szabó József miskolc-diósgyőri plébánosnak, hogy az idén is jól sikerült a férfiak lelki napja, mindenki feltöltődve tért haza – fejezte ki örömét Palánki Ferenc megyés püspök. A megalapításának 30. évfordulóját ünneplő Debrecen–Nyíregyházi Egyházmegye férfiaknak szóló találkozóját a múlt hét szombaton Nyíregyházán, a Magyarok Nagyasszonya-társ­székesegyházban tartották. 
 

Szeret engem... 


– Fontos gondolatokkal gazdagodhattak a férfiak, a családfők, akik a húsvéti szent gyónásukat is elvégezhették szombaton. Néhány évvel ezelőtt indítottuk útjára a hagyományt az egyházmegyében, ami egyfajta lelki táplálékot és a hitükben való megerősödést nyújtja a férfiaknak. A plébános atya előadásának legfőbb mondanivalója a szeretet és annak kinyilatkoztatása volt, mert a keresztény élet mi másra épülne, mint a szeretetre, s aki hisz, érzi is az isteni szeretetet. A plébános beszélt arról, merjük kimondani, hogy „Isten szeret engem, személyesen engem”. Nagyon fontos, hogy mindenki a maga életére fordítsa le a tanítást, és lássa, hogyan szereti őt az Úr. Gyakran halljuk, hogy a szeretet nem létezik áldozatvállalás nélkül. Ezt el kell fogadnunk. Nem lehet a szeretetből kispórolni a teljes odaadást, amivel megmutatjuk – ahogyan Jézus is tette –, hogy szeretünk, képesek vagyunk áldozatot hozni másokért, a ránk bízottakért – foglalta össze a lelki nap üzenetét a főpásztor.

Címkék#egyház

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában