MSZP

2023.03.23. 16:26

Visszaadnák az iskolákat az önkormányzatoknak

Az oktatás és az önkormányzatok helyzetéről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön az MSZP nyíregyházi szervezete. A rendezvényen dr. Hiller István, a párt országos választmányának elnöke emlékeztetett: tíz éve került át az államhoz az önkormányzatoktól az iskolák fenntartása.

– Meglátásunk szerint ez idő alatt az oktatás színvonala visszaesett. Ma már sokan magániskolákban taníttatják a gyermekeiket, sőt a határhoz közel az is jellemző, hogy külföldi iskolákba íratják be őket. Az MSZP támogatja a pedagógus szakszervezeteket, úgy véljük, a béremelésre tett követeléseik jogosak, ám az oktatás színvonalának emeléséhez ennyi nem elég. Azt szeretnénk, ha az önkormányzatok visszakaphatnák az iskolák fenntartását, amennyiben úgy döntenek. Ez azonban nem lenne kötelező, csupán egy lehetőség, mivel sok önkormányzat nem képes fenntartani egy ekkora intézményt – hangsúlyozta dr. Hiller István. Mint kifejtette: az új rendszerben az állam besegítene az önkormányzatoknak a visszakapott iskolák fenntartásába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában