Nyíregyháza

2023.04.01. 19:03

A Felvidéken emlékeztek nemzeti ünnepünkre

Együtt ünnepeltek Nyíregyháza és Szepsi fiataljai március idusán.

Az ünnepség egy pillanata

Forrás: Rákóczi Szövetség

A felvidéki Szepsibe utazott március idusán a Rákóczi Szövetség nyíregyházi szervezete, valamint a Szent Imre Ifjúsági Szervezet. 
A nemzeti ünnep alkalmából közös ünnepségen vettek részt a diákok és a felnőttek a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpontban. Nagy István igazgató köszöntője után Baranyi Boglárka és Nyiscsák Adrienn, a Szent Imre Katolikus Gimnázium, Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak szavalata következett, majd a házigazda iskolaközpont diákjai énekeltek, szavaltak és zenéltek. 
 

Lélekben feltöltődve értek haza 

Dalmay Árpád, a nyíregyházi szervezet elnöke könyvekkel ajándékozta meg az új iskola könyvtárát. Gábor Bertalan esperes-plébános megható gondolatokkal mutatta be a római katolikus templomot, majd Makrancra kalauzolta a nyíregyházi csapatot. Makrancon csodálatos ereklyetartó található Szent István, Boldog Gizella, Szent Imre és Boldog IV. Károly csontereklyéivel. Délután a vadászkastély megtekintése volt a program Betléren, ahol sok érdekességet hallhattak az érdeklődők az idegenvezetőtől. 
Másnap Borsiban és Kassán rótták le tiszteletüket II. Rákóczi Ferenc fejedelem előtt, és Kassán emlékszalagot helyeztek el gróf Esterházy János, valamint Márai Sándor szobránál. 
Lélekben feltöltődve, szép élményekkel, jó hangulatban tértek haza az utazók – tájékoztatta szerkesztőségünket Csernyus Enikő szervező, a Szent Imre Ifjúsági Szervezet vezetője. 
KM 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában