Előadás

2023.04.05. 09:20

A képzeletbeli rivaldafényben

A Magyar Hollywood Tanács különleges, hatrészes sorozatának - Hollywood a Csokonaiban - utolsó előadására várják az érdeklődőket április 6-án, Budapesten, a Csokonaiban.

Magyar gyökerű amerikai színészek - Tony és Jamie Lee Curtis, Robert Downey Jr, Paul Newman, Goldie Hawn, Drew Barrymore, Adrien Brody, Mariska Hargitay, Rachel Weisz, Joaquin Phoenix - lesznek a képzeletbeli rivaldafényben.

Tudta Ön, hogy a tatai zsidó temetőben nyugszanak Robert Downey Jr ükszülei, hogy Paul Newman édesanyja Homonnán született, hogy Rachel Weisz Budapesten született édesapja ismert tudós volt, hogy Adrien Brody fotóművész anyukája budapesti, hogy Mariska Hargitay édesapja az a Mickey – Miklós Hargitay volt, aki Mr. Universe címet nyert el? - teszi fel az izgalmasnak ígérkező kérdéseket Bokor Balázs, a Magyar Hollywood Tanács elnöke, akinek érdekes filmrészletekkel fűszerezett előadásából mindezekre is választ kaphatnak az érdeklődők.

A Csokonai Művelődési és Rendezvény Házban (Eötvös utca 64-66.) csütörtökön 18 órától Bokor Balázs lebilincselőnek ígérkező előadásában sorra veszi a nagy hollywoodi, magyar felmenőkkel rendelkező színészek életútját, bemutatja a mátészalkai Tony Curtis múzeumot és beszámol Jamie Lee Curtis magyarországi forgatásáról, látogatásáról felmenői szülővárosában. Szó lesz arról is, hogy miként viszonyulnak ezek a sztárok gyökereikhez. 

GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában