Mátészalka

2023.04.27. 09:28

Mátészalkán a Richter Egészségváros

Június 10-én a mátészalkai Szalkay László térre látogat a Richter Egészségváros.

A magyar gyógyszergyártó vállalat 2009-ben életre keltett egészségmegőrzést támogató programsorozata lehetőséget biztosít arra, hogy ingyen, előzetes időpont egyeztetése nélkül vegyenek részt a lakosok egészségügyi szűréseken, tanácsadásokon. Az Egészségváros az évek alatt olyan rendezvénnyé vált, amely az egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon túl interaktív és informatív előadásoknak és szórakoztató színpadi programoknak is helyet ad. Ezzel tartalmas és hasznos időtöltést kínál minden korosztály számára. Az eseményen résztvevők ugyanakkor nemcsak önmagukért tehetnek, de a Mátészalkai Kórházat is támogathatják. Minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online meghallgatott előadásért 500 forint értékű adományponttal bővül a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadomány. Így a lakosság aktivitásán múlik, sikerül-e elérni a nap végén a kitűzött adománycélt: az ultrahang készülék beszerzését.

 
 

A rendezvény az Egészségsétával kezdődik: 9 órakor a kórház előtti kis parkolóból egy közös napindító séta keretén belül érkeznek a részvevők az esemény helyszínére. A rendezvényre történő első belépésért idén dupla, 1.000 forint értékű adománypont jár, így az Egészségséta résztvevői már kora reggel 1.500 forint értékű adományponttal támogathatják az egészségügyi intézményt kitűzött céljának megvalósulásában.

A Szalkay László téren közel 30 szűrésen és tanácsadáson vehetnek részt a rendezvényre látogatók. Többek között lesz prosztataszűrés (PSA), csontritkulásszűrés- és csontsűrűségmérés, bőr- és körömgombaszűrés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, érszűkület-vizsgálat, neuropátiaszűrés cukorbetegeknek, vércukormérés, valamint patikai, memóriazavar-, dietetikai, asztma, diabetológia, nőgyógyászati és urológiai tanácsadás is.

A Richter minden aktivitást 1-1 virtuális adományponttal jutalmaz, melyek értéke 500 forint. Így a lakosok nemcsak magukért, de a közösségért is tesznek.

A szűréseken és tanácsadásokon kívül családi programokkal is várják az érdeklődőket: a 9:45-kor kezdődő Katus Attila torna mellett számos táncelőadást és színpadi bemutatót láthatnak a helyszínre látogatók, 14:30 órakor pedig a Groovehouse lép a színpadra. A Richter a Nőkért sátorban egész nap életmód-előadások zajlanak Szily Nóra, Jaksity Kata és Katus Attila jóvoltából, míg a legkisebbeknek bábszínház, gyermeksarok, interaktív élményszoba látogatás, virtuális gyárlátogatás és elsősegély bemutató nyújt szórakozást.

A személyes jelenlét mellet online is lehetőség van az adományalap gyarapítására, ugyanis a Richter Egészségváros Facebook-oldalán több előadást online is közvetítenek. A bejegyzésekhez fűzött aktivitások szintén adománypontokat érnek – minden kedvelés, hozzászólás és megosztás 500 forintot jelent a Mátészalkai Kórháznak. További információ és a részletes program a www.egeszsegvaros.hu weboldalon, valamint a Richter Egészségváros Facebook-oldalon érhető el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában