Olcsva

2023.04.01. 10:10

Szalonkavadásszá avatták

Nimród követői vallják: nincs ettől nagyobb tavaszi vadászélmény.

A barna tollruhás madárka egyszerűségével vált az erdők királynőjévé, s ehhez hozzájárulhatott az is, hogy a titokzatossága, szerelmi hívó szava, a finoman halk pszí, pszí olyan nőies, hogy tavasszal március idusa után lázba hozza a vadászokat. Amikor csak lehet, hajnalban és késő este el nem mulasztanák azt a bő fél órát vármegyénk vadászai sem. 

Huszti Bence immár szalonkavadász
Fotós: vadásztársaság


Így tettek az olcsvai Kraszna Menti Vadásztársaság Egyesület vadászai is, köztük azok a vendégvadászok, akiket Borbás Tibor és testvére, Bálint hívott meg a Tisza partján található ligetes, fiatal tölgyes mellé esti szalonkahúzásra. 
 

Húzás szürkületben

Akik a gyors szürkületben, naplementében kémlelték már a fák koronáit, hogy feltűnnek-e a hol gyors röptű, hol lassú repüléssel párkereső vagy éppen a szerelem bódulatában már cikcakkban repülő hosszú csőrű madarak, azok tudják, vadászember számára nincs ettől nagyobb tavaszi vadászélmény. Ezt az érzést csak az a pillanat tudja még emlékezetesebbé tenni, amikor a sötét erdőben felveheti, kezébe foghatja az erdők királynőjét, a szalonkát. Ebben az élményben volt része a napokban Huszti Bencének, aki elejtette élete első szalonkáját, és az esti vadászaton részt vevők egy-egy vadászias jó tanácsa közepette a hagyományokhoz hűen avatással tették még emlékezetesebbé, hogy szalonkavadász lett. 
KM 

Címkék#olcsva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában