Ajak

2023.04.01. 13:01

Történelmünk érméi és pénzei - utazás évszázadokon át

Az ajaki diákok sikeres történelem oktatásának elősegítése érdekében hamarosan elindul az Ajaki Könyvtárban - a könyvtár nyitvatartási ideje alatt - a magyar történelem különböző korszakaiban használt eredeti fizetőeszközök, valamint utánvereteinek kiállítása - tett közzé közösségi oldalán Ajak önkormányzata.

 A kiállítás megtekintése a diákok és felnőttek számára is ingyenes! Az adott történelmi korszakra vonatkozó kiállítás általában egy hónapon keresztül látható majd és a korszakváltás a város, valamint az Ajak Könyvtár facebook oldalán is olvasható lesz.


Tervezetten többi között a Jézus életével kapcsolatos érmék, római érmék, indoszkíta érme, kiegészítve bizánci érmékkel, Árpád házi királyok érméi /1000- 1301 közötti időszak/, az Anjou-ház uralkodói, Hunyadiak, Ulászló, II. Lajos, I. Ferdinánd stb. érméi /1301-1700-ig tartó időszak/, a Rákóczi szabadságharc (1703-11) időszakának érmei, Mária Terézia, I. Lipót, az 1848-49-es forradalom és szabadságharctól a rendszerváltás utáni időszakig mutatják be a fizetőeszközöket.


Fotó: önkormányzat/Facebook-oldal

 

Címkék#Ajak

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában