Nyíregyháza

2023.04.29. 08:22

Új szemléletet kaptak a végzősök, akik termékeiket a legrövidebb úton állítják elő

Ahogyan arról csütörtökön frissen beszámoltunk traktorral vonultak az Északi Agrárszakképzési Centrum Lippai János Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola ballagó diákjai.

Fotó: iskola

A centrum érintésével vonultak végig az előre meghatározott útvonalon rendőri felvezetéssel a végzősök. Megálltak a traktorokkal a centrumnál, ahol Ferdinánd Ágnes főigazgató-helyettes köszöntötte őket. Westsik- iskola végzősei kínálták mg őket az általuk készített pogácsákkal, amelyeket az iskola tansütödéjében készítettek el, s a Lippai-technikum tangazdaságainak területein termelt gabonából sütöttek meg. 

Így jelenhet meg az ellátási láncban az úgynevezett „0 km-es" elnevezés, amely a legrövidebb utat garantálja a megtermelt nyersanyag helye és az annak feldolgozásával elkészülő termék fellelhetősége között. A Lippai és Westsik iskolák a »hamuban sült pogácsáikkal« ezt a fontos szemléletet is megmutatták, ami a jövő. A végzősök tanári, iskolatársak sok sikert kívántak a közelgő vizsgákhoz és kitartást, örömet munkájukhoz – írja az agrárszakképzési centrum az eseményről szóló rövid összefoglalójában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában