Nyíregyháza

2023.04.03. 13:32

Ütemesen haladnak a katonák kiképzésével

Az Egységes Alapkiképzési Program harmadik üteme fejeződött be március közepén, Nyíregyházán, az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezrednél.

Forrás: honvedelem.hu

 A frissen végzett szerződéses katonák a héten kezdték meg szolgálatukat anyaalakulatuknál – olvasható a honvedelem.hu-n.

Az elméleti és gyakorlati foglalkozásokból álló kiképzést az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 5. Területvédelmi Zászlóalj tartotta. Az állomány tagjai megismerkedtek a Magyar Honvédségnél rendszeresített fegyverekkel, az ötödik hét végén pedig éleslövészeten vettek részt. A kiképzésen a „Túlélés, Elkerülés, Ellenállás, Kiemelés” (Survival, Evasion, Resistance, Extraction - SERE) alapszintű elemei is szerepeltek.

Az öt hét alatt a katonák a laktanyában és több külső kiképzési helyszínen szerezhették meg a szükséges ismereteket. Az egységes alapkiképzés során a katonák elméleti és gyakorlati vizsgát tettek az elsajátított ismeretanyagból. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában