Nyíregyháza

2023.04.08. 16:00

Vetőmagot és kazánt is küldtek a svéd Lionok

Az adományátadás résztvevői

Fotó: Első Nyíregyházi Lions Club

Több mint tizenhárom hónapja dúl a háború a keleti határon túl. A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége az orosz-ukrán konfliktus 2022. február 24-i kitörése után az Első Nyíregyházi Lions Clubot bízta meg a nemzetközi és a hazai felajánlások minél hatékonyabb koordinálására. A magyar-ukrán határ közelségét korábban is kihasználták a nyíregyháziak, akik folyamatosan segítettek a lehetőségeikhez mérten a kárpátaljai rászorulókon.

Legutóbb március végén a svéd támogatásból (Anders Rendik svéd D-101 alkormányzó tevékeny közreműködésével) az Ukrajna Help segélyprogramban indítottak útnak szállítmányt. A nyíregyházi klub korábbi elnöke, a kárpátaljai projekt koordinátora, Cidor Mihály és felesége, valamint dr. Chrabák László, az Első Nyíregyházi Lions Club elnöke fogadta a svéd Lionok adományát, amely vetőmagot, kórházi ágyat, kazánt, ventillátort és háztartási cikket is tartalmazott.

A továbbszállításáról, a célbajuttatásról a Kárpátaljai Református Egyház gondoskodott.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában