Nyíregháza

2023.05.21. 13:44

Aranyos robokaland

A Nemzeti Tehetségprogram pályázatán hárommillió-kettőszázkilencvenezer forint értékű robotikai eszközt nyert a nyíregyházi Arany János Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium.

- A géppark már megérkezett és birtokba vették a diákok. A mai kor gyermekeinek, diákjainknak nagyon fontosak a digitális eszközök, a látvány és élményszerűség. A nevelőtestület figyelembe veszi ezt, így az eszközök segítségével, amelyek a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai program keretében érkeztek, még nagyobb hangsúly kap a természettudományos és logikai gondolkodás megalapozása. Digitális kultúra és matematika órákon, valamint szakkörökön is használhatók a robotikai önjáró eszközök ezzel is segítve a játékos, élményszerű tanulást. A tehetséges alsós és a felsős nebulók, megtanulják a programozás alapjait, az algoritmikus gondolkodást és a kreatív, alkotó munka során fejlődik majd a tanulók együttműködési képessége is. A projekt során a tehetséggondozó programot ismerteti az intézmény a szülőkkel is - tájékoztatta szerkesztőségünket az oktatási intézmény.

 

Fotó: iskola

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában