Nyíregyháza

2023.05.02. 10:40

Katapult és Kiskocsi Verseny a Bánkiban

A versenynek több éves hagyomány van a Bánki Donát Műszaki Technikum és Kollégiumban.

Fotók: iskola

Fotók: iskola

A pandémiát megelőző esztendőkben nagy volt iránta az érdeklődés, minden alkalommal legalább 6-7 katapult és 4-5 kiskocsi nevezett. A katapult megszabott méretezéssel készülhetett úgy, hogy minél messzebbre tudjon elhajítani egy teniszlabdát. A szerkezeteket esztétikailag és mérnöki szemmel is értékelte a zsűri. A kiskocsiknál a meghajtás és futómű jelentett kihívást az alkotóknak a minél nagyobb távolság leküzdésében. A legjobbak a Nyíregyházi Egyetemen megrendezett országos versenyre is meghívást kaptak. Aztán átmenetileg megváltozott az élet, és a versenyek is elmaradtak.

Az idén újra sikerült felkelteni a diákok érdeklődését, és április 20-án ismét megrendezték a versenyt. Igaz, hogy csak négy katapult készült, és az egyetlen kiskocsinak nem volt ellenfele, de elkezdődött valami... A közönség nemcsak jól szórakozott, hanem kedvet kapott az önmegvalósításhoz, és jövőre valószínűleg több aktív résztvevője lesz a versenynek.

Fotók: iskola

Eredmények:

Katapult összesített 1. helyezett: ​Filep Gábor, Kotlár Balázs (11.D)

Katapult összesített 2. helyezett: ​Erdei Balázs, Kormány Kristóf, Kovács Bence ( 11.B)

Katapult szépség 1. helyezett: ​​Koleszár László (11.D)

Katapult különdíjas: ​​​Gulyás László (9.C)

Kiskocsi különdíjas: ​​​Bagoly Nándor, Olasz Kornél (9.A)

Fotók: iskola


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában