Tyukod

2023.05.29. 10:58

Tyukod egyik ékköve az új piac

Közel 100 millió forintból alakítottak ki vásárteret a község szívében.

Nincs egy éve, hogy átadták Tyukod új, közel 200 millió forintból felépült, kétcsoportos bölcsődéjét, ám a napokban ismét átvághatták a nemzetiszín szalagot: május 26-án, pénteken avatták fel a település termelői piacát.

–  A kormány támogatásával 100 millió forintot fordíthattunk a vásártér kialakítására. Ez rövid időn belül a második olyan beruházásunk, amivel régi álmunk vált valóra, hiszen korábban nem volt Tyukodon egy olyan tér, ahol a kereskedők megfelelő körülmények között kipakolhatták, bemutathatták volna az termékeiket – mondta el Czibere József. A község polgármestere kifejtette: az új piacot úgy alakították ki, hogy annak zárt és nyitott része egyaránt van, tehát télen nem kell az árusoknak a mínuszok miatt aggódniuk, fűtött helyiségben várhatják a vásárlókat. S mivel akár ötven ember befogadására is alkalmas, különböző rendezvényeknek is otthont adhat. Bár van művelődési ház a községben, a megnövekedett rezsiköltségek miatt a téli időszakban ezentúl inkább a vásártér belső helyiségeit használják majd, ott ugyanis alternatív fűtési rendszert alakítottak ki, aminek üzemeltetése lényegesen olcsóbb, mint a kulturális intézmény gázfűtése.

 

A tyukodi piacot a település szívében alakították.

 

–  Először úgy gondoltuk, hogy a kultúrház mögé kellene építeni, a látványterv megtekintése után azonban községben élők azt javasolták, hogy egy ilyen gyönyörű épületet nem kellene elrejteni, mert ha elkészül, a település egyik ékköve lesz. Ekkor döntött úgy a képviselő-testület, hogy vásárol egy ingatlant a faluközpontban, és ide építi a vásárteret – magyarázta Czibere József. A polgármester elárulta, sínen van a harmadik nagy beruházásuk is: Nagyecseddel együtt sikeres pályáztak, aminek köszönhetően megújulhat a két települést összekötő, mintegy tíz kilométeres útszakasz. A tervek szerint ősz végére befejeződnek a munkálatok. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában