Nyíregyháza

2023.05.30. 13:42

Új játszóvár a Robinson-dombon

Harmincmillió forintból négy népszerű közösségi tér fejlesztését vállalta magára az erdőgazdaság.

Fotó: Gazdag Mihály

Új játszóvárat vehetnek birtokba a gyerekek a Robinson-domb játszótéren a Nyírerdő Zrt. jóvoltából. Az erdőgazdaság az elmúlt időszakban több hasonló fejlesztéssel bővítette a Nyíregyházán élők kikapcsolódási lehetőségeinek körét. A jósavárosi köztéri játék keddi átadásán Hidas Tibor, a társaság vezérigazgatója elmondta: 2010 óta minden évben vannak közjóléti beruházásaik Szabolcs-Szatmár-Beregben és Hajdú-Biharban.

– A Robinson-dombon lévő játszótér – hasonlóan az orosi Élet utcaihoz – egy háromtornyos játszóvárral, mászókával és két csúszdával gazdagodott. Ezen túl a Géza utcán a szintén a játszótér mellett, a Törpe utcán pedig a kosárlabdapálya közelében egy-egy bitumenes, zsindellyel fedett filagóriát alakított ki cégünk saját forrásból. A filagóriákban lévő padoknak, asztaloknak elsősorban a kísérők, szülők, kisebb társaságok veszik majd hasznát. Erdészek lévén szeretjük a fát, mert szép, újratermelhető és fenntartható gazdaságból származik – értelemszerűen tehát ebből készültek a játszóvárak, a filagóriák, a padok és az asztalok is. S bár a fa tartós, főleg, ha vigyáznak rá, nem faragnak bele szívet és mázgálják össze, a városüzemeltetés munkatársai rendszeresen kezelik majd a felületét – tette hozzá Hidas Tibor.

– Akárhányszor erre járok, mindig nagyon sok gyermek és szülő, nagyszülő van a Robinson-dombi játszótéren, ezért is választottuk ezt az erdőgazdasági fejlesztések egyik helyszínének – vette át a szót dr. Kovács Ferenc. Nyíregyháza polgármestere rámutatott: ezzel együtt négy rendkívül népszerű szabadtéri közösségi tér bővült a Nyírerdő társadalmi felajánlásának köszönhetően. Ráadásul úgy ütemezték a munkálatokat, hogy a fejlesztések befejeződtek az iskolai szünet előtt. 

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában