Gyereknap

2023.06.10. 15:47

Kedvenc zenéikre ropták a fiatalok

Jóízű falatokban és ajándékokban gazdag gyermeknapot szerveztek a nyíregyházi máltaisok.

„Ha van mit adnod, add jó szívvel át, add a munkád, csekély tapasztalásod. Bár nem váltod meg véle a világot, de szebbé teheted egy pillanatát.” Várnai Zseni alábbi szavainak szellemében rendezett vidám, jóízű falatokban és ajándékokban gazdag gyermeknapot a rászoruló családok csemetéi számára a közelmúltban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportja.

Buli után a takarítás

– Több mint félszázan jöttek el hozzánk. A kisgyermekektől a tizenévesekig minden gyermek napját igyekeztünk szebbé varázsolni az Arany János utcai székhelyünk hátsó udvarán, ahol szendvicsek, sütemények, üdítők, kézműves foglalkozás várta a betérőket. A fiatalok kedvenc zenéikre táncolhattak, volt, aki dalra is fakadt örömében. Senki sem távozott üres kézzel, a szülők élelmiszercsomagot, a gyerekek játékokat kaptak útravalóul – mesélte Laczják Jánosné Zsuzsa.

A csoportvezető hozzátette: jóleső érzéssel töltötte el a máltais vendéglátókat amikor azt látták, a mulatság után néhányan az utómunkálatokból is kivették a részüket, segítettek a székek, asztalok letakarításában, összepakolásában, seprűt fogtak a kezükbe, és zsákokba gyűjtötték a mások által ott hagyott szemetet. 

PI

Borítókép: Minden rászoruló gyermek napját igyekezett széppé varázsolni a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyíregyházi Csoportja | Fotó: Lekka Andrea magánarchívuma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában