szon.hu PODCAST

2023.06.09. 11:30

Különleges Guinness-rekord-kísérlet Mátészalkán

Szabó Mónika, a Mátészalkai Sütőipari Kft. tulajdonosa álmodott egy merészet, és arra vállalkozik, hogy megsüti az ország leghosszabb csokis tekergőjét, azaz csokis kelt tekercsét.

Fotó: Gazdag Mihaly

Természetes nem egyedül áll neki a 30 méter hosszú finomság elkészítésének június 10-én, szombaton, hanem helyi általános iskolások segítik az ízletes Guinness-rekord sikerét. A gyerekeknek is nagy élményben lesz része, hiszen teljes erőbedobással kell részt venniük az egész folyamatban, az apró kezekre már a dagasztásnál is szükség lesz, nekik kell majd a kakaót is ráhinteni, de a feltekerésnél, és sütésnél is tudnak segíteni a diákok. A Guinness-rekord magyar elnöke is Mátészalkára érkezik, hogy hivatalossá tegye a kísérletet. Miért pont erre a kakaós kalácsra esett a választás, hogy egy ekkora tekercshez mennyi és milyen alapanyag szükséges, és az elkészült 30 méter hosszú csokis finomságnak mi lesz a sorsa, kiderül a podcast beszélgetésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában