Vaja

2023.06.03. 07:33

Méltón helyt állnak a tartalékos katonák

A tartalékosok nemzetközi gyakorlatokon is bizonyítják rátermettségüket.

Polyák András ezredes ismertette a területvédelmi erők sokrétű feladatrendszerét

Fotó: Honvédség

Az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központ és a Magyar Huszár Alapítvány szervezésében tartott előadást Polyák András ezredes, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokságának megbízott parancsnok-helyettese. Az Adassék tisztelet a katonaeszménynek című előadás-sorozat keretében a Tartalékos katonák Szabolcs Vármegyében előadásnak Vaján a Vay Ádám Múzeum adott helyet – tájékoztatta lapunkat a területvédelmi ezred.

Polyák András ezredes előadásában bemutatta a tartalékos rendszer történetének legfontosabb állomásait, az újonnan megalakult Területvédelmi Erők Parancsnokságát, ami a területvédelmi ezredek hadműveleti és harcászati szintű irányítója. Ismertette a Magyar Honvédség területvédelmi erőinek sokrétű feladatrendszerét, továbbá a tartalékos szolgálati formákat.

Betekintés a honvédség életébe

Látványos kisfilmmel ízelítőt kapott a közönség a nemzetközi és hazai gyakorlatokról, az önkéntes tartalékos katonák kiképzéséről, valamint felkészítéséről is. Szó esett a Honvéd Kadét programról, a hazájukért tenni akaró fiatalokról és a honvéd program által kínált lehetőségekről is. Az ezredes hangsúlyozta, hogy az elmúlt években az önkéntes tartalékos katonák kiemelkedően teljesítettek, és méltó módon helyt álltak a számukra meghatározott feladatokban. A Területvédelmi Erők egyik célja, hogy még több és még jobban képzett tartalékos katona szolgálja Magyarországot.

A Honvédelmi Oktatási és Kulturális Központja által szervezett előadásoknak köszönhetően egyre több helyszínen, egyre több érdeklődő civil nyer betekintést a Magyar Honvédség életébe, és ismerkedhet meg a honvédelmi neveléssel, az Önkéntes Tartalékos Rendszerrel, valamint kaphat képet a honvédség legátfogóbb fejlesztési programjairól is. 

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában