Nyíregyháza

2023.06.04. 08:52

Mobil műszerek mérik a levegő minőségét

– Régi vágyunk válik valóra azzal, hogy elkezdődött a levegő szennyezettségét mérő műszerek telepítése városszerte – írja közösségi oldalán dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Forrás: Facebook

 – Egy uniós, határokon átívelő program keretében Nyíregyházára 60 darab mobil eszköz érkezik, s még egy, a Széna térihez hasonló, fixen telepített berendezés is segíti majd az informálódást, elemzést. A program keretében honlap is készül, így várhatóan ősztől, a projekt zárását követően mindenki számára nyilvánosak lesznek az adatok a szálló porról (PM10, PM2,5), valamint a hőmérsékletről, páratartalomról. Sokat foglalkoztunk korábban ezzel a témával, s ahogy ígértük, nemsokára „munkába állnak" a levegőszennyezettséget mérő műszerek. Eddig mindössze egy ilyen állomás volt, így most sokkal pontosabbak lesznek az adataink, melyek a lakosság számára is elérhetővé válnak. Ez egy újabb fontos lépés a zöld cselekvések területén!  – jegyzi meg posztjában a városvezető. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában