Nyírbogdány

2023.06.01. 11:57

Nem hiányzott a várva várt habparti sem

Gazdag programsorozat nyújtott önfeledt kikapcsolódást a nyírbogdányi diákoknak gyermeknap alkalmából.

Népszerű volt a testfestés

Fotó: iskola

Hagyomány már a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Baptista Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola életében, hogy a diákok által legkedveltebb nap, a gyermeknap mindig mozgalmas és tartalmas. Az idén is arra törekedtek az óvoda és az iskola dolgozói, hogy ez a nap ne csak gyereknap legyen a Kazinczyban, hanem a családok számára is maradandó élményt nyújtson az oktatási intézmény. Sok–sok programot szervezett az iskola a fiataloknak, hogy önfeledten szórakozhassanak, míg a családok, a szülők a finom ebédet készítették. A programot az 1. és 2. osztály tanulói nyitották meg egy gyerektánccal, amit meglepetés követett: az iskola egyik dolgozója nyusziruhában folytatta a táncot a diákokkal és az intézmény pedagógusaival. Ezt akadálypálya követte, a pedagógusok közreműködtek gördülékeny működés érdekében.

A tűzoltóság is tartott bemutatót: a gyermekek és a felnőttek láthatták, hogyan is történik baleset esetén az összetört autóból a mentés. A hiteles és látványos bemutatót gyermekek nagy érdeklődéssel fogadták.

A nap folyamán folyamatos volt kreatív sarok, ahol karkötőket és nyakláncokat készíthettek az érdeklődők, illetve folyamatosan készültek a testfestések és a csillámtetoválások. Már délelőtt megérkezett a várva várt ugrálóvár, amit a fiatalok nagy-nagy örömmel fogadtak és az utolsó perceket is kihasználva élvezték az önfeledt szórakozást.

A polgárőrség lehetőséget teremtett az intézmény tanulóinak arra, hogy kipróbálják a helyi polgárőrök autóját, és megismerkedhettek azzal is, hogyan végzik a munkájukat, hogyan védik és őrzik a település biztonságát.

Nem hiányzott a várva várt habparti sem. A nap második felében következett az elkészített ételek értékelése. A vidám napot az oktatási intézmény művészeti tánccsoportjának pünkösdi tánca zárta. A tanulók kellemes fáradsággal és felejthetetlen élményekkel térhettek haza – tájékoztatta szerkesztőségünket a nyírbogdányi iskola.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában