Oktatás

2024.06.12. 16:45

Külföldi hallgatókkal járták be a vármegyét

L. Tóth Lajos

Dr. Kiss Kálmán a külföldi hallgatókkal

Forrás: Egyetem

Fotó: Egyetem

A Nyíregyházi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Irodája kiemelkedően fontos feladatának tekinti a nemzetközi hallgatók számára a magyar nyelv, hagyományok és történelem megismertetését. Tartalmas szakmai kiránduláson ismerkedhettek meg a külföldi diákok a szatmári térség kulturális örökségével. A jó hangulatú körutat dr. Kiss Kálmán főiskolai tanár, a magyar, mint idegen nyelv oktatásának szakfelelőse szakavatottan koordinálta. Jártak a vajai Vay-várkastélyban, ahol tárogatószó fogadta a vendégeket, Mátészalkán a Szatmár Múzeum szekérgyűjteményére csodálkoztak rá a diákok és a helyi kötődésű Tony Curtis emlékházát is körbejárták. 
A kirándulók a bőséges ebédet a nagyari Luby-kastélyban fogyasztották el, majd közösen koszorút helyeztek el a Petőfi-fánál. A napot a túristvándi vízimalom és a sonkádi református középkori templom megtekintése zárta, de nem maradhatott el Móricz Zsigmond emlékház meglátogatása sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában