Véradás a laktanyában

2024.06.12. 18:35

Másokért nyújtották karjukat az ezred katonái

Miklós István

Rendszeresen adnak vért a területvédelmi ezred katonái

Fotó: Honvédség/Szidor Viktória

Kihelyezett véradást szerveztek a nyíregyházi laktanyában június első hetében. A reggeltől délig tartó eseményen az MH vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred, az MH Katonai Igazgatási és Nyilvántartó Parancsnokság 5. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda, valamint az MH Anyagellátó Raktárbázis nyírteleki bázisának hivatásos, szerződéses és tartalékos katonái, valamint honvédelmi alkalmazottai nyújtották karjukat, hogy önzetlenül segítsenek a rászorulóknak – tájékoztatta lapunkat a területvédelmi ezred.

Elengedhetetlen a gyógyításhoz

Mint írták, a zavartalan vérellátás biztosítása érdekében nagy szükség van az önkéntes véradókra, hiszen a vér nélkülözhetetlen a betegek gyógyításában, az életmentésében. A véradások rendszeres szervezése biztosítja, hogy mindig legyen elegendő vérkészlet a kórházak és egészségügyi intézmények számára.

Vatai Pál hadnagy, az MH Egészségügyi Központ egészségügyi tisztje, a véradás egyik szervezője elmondta, a katonák rendszeresen adnak vért, amelynek a segítségnyújtás mellett számos jótékony élettani hatása is van. A helyben megszervezett véradásnak köszönhetően pedig nagyobb mennyiségű vérrel támogathatják az Országos Vérellátó Szolgálat munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában