2024.12.26. 10:52
Ünnepi menü újjávarázsolva: így használhatjuk fel a karácsonyi vacsora maradékait ügyesen
A karácsonyi maradékok kreatív átalakítása gazdaságos, és lehetőséget is nyújt arra, hogy új ételeket fedezzünk fel. Az ünnepi menü új élete.
![](https://cdn.szon.hu/2024/12/Fl_SnE27aIrHro2cyFvdWMrqCwIC1UklvIYQu5ZJviI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0Yjg2YzQ1YzE0ZjQ4ZWZhNGUwNjg5MzkzNTgyZTg5.jpg)
Az ünnepi menü maradékát újragondolva, izgalmas ízeket varázsolhatunk a tányérra
Fotó: Illusztráció: Shutterstock
Karácsony második napján ismét szembesülhetünk azzal, hogy már megint túl sokat sütöttünk, főztünk, több ételt rendeltünk, mint amennyit képesek voltunk elfogyasztani. A gondosan elkészített ünnepi menü fogásai nem veszítettek ugyan finomságukból, de jó lenne valami változatosság, új íz.
![ünnepi menü, karácsonyi vacsora, töltött káposzta, halászlé, bejgli](https://cdn.szon.hu/2024/12/u5ppnMgxdzsbc1EtFxX-RZpsIVoGPSTf9oxMfMWqb8c/fit/1200/673/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZmNTg5MzQxNDZhYjQyMDA5NWJhODkxYjgxNGIxNjcz.jpg)
Illusztráció: Shutterstock
Ünnepi menü és az átalakulás titkai
A család hölgy tagjai, anyukák, nagy- és dédszülők minden bizonnyal tudnak ilyen praktikákat, hiszen némi kreativitással új életet, más ízeket adhatunk az ételeknek, és a maradékok se mennek kárba. Hogyan alakíthatjuk át a karácsonyi menüt izgalmas és ízletes új fogásokká? Mutatunk pár példát!
Töltött káposzta másképp
A töltött káposzta szinte egyetlen család asztaláról sem hiányozhat, ez az egyik legnépszerűbb karácsonyi étel, ami másnapra még finomabb lehet. Ha már unjuk a hagyományos formájában, készíthetünk belőle rakott káposztát. Rétegezzük a töltött káposzta darabjait egy tepsibe, majd szórjuk meg sajttal, és süssük össze. Füstölt sajttal, tejföllel tovább fokozhatóak az ízek.
A sült húsok új élete
A sült húsokat aprítsuk fel, és tegyük bele egy tartalmas szendvicsben vagy tekerjük tortillában. Majonézzel, mustárral, és friss zöldségekkel keverve könnyű, de laktató ebéd készíthető pillanatok alatt.
Halászlé átalakítva
A halászlé maradékából készíthetünk halas tésztát. Főzzük sűrűbbre a levet, adjunk hozzá egy kevés tejszínt a krémesebb állagért, majd frissen főtt tésztával keverve egyszerű, de nagyszerű fogást készíthetünk úgy, hogy a halászlé ne ment kárba.
Bejgli variáció
A bejgli szárazabb darabjaiból készíthetünk bejglifelfújtat. A maradék bejglit szeleteljük fel, majd helyezzük tepsibe. Verjünk fel néhány tojást, keverjünk hozzá tejet és vaníliát, majd öntsük a bejglire. Aranybarnára sütve kész is az friss felfújt. Jó étvágyat!