Sütve, főzve

2024.12.26. 10:52

Ünnepi menü újjávarázsolva: így használhatjuk fel a karácsonyi vacsora maradékait ügyesen

A karácsonyi maradékok kreatív átalakítása gazdaságos, és lehetőséget is nyújt arra, hogy új ételeket fedezzünk fel. Az ünnepi menü új élete.

Az ünnepi menü maradékát újragondolva, izgalmas ízeket varázsolhatunk a tányérra

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Karácsony második napján ismét szembesülhetünk azzal, hogy már megint túl sokat sütöttünk, főztünk, több ételt rendeltünk, mint amennyit képesek voltunk elfogyasztani. A gondosan elkészített ünnepi menü fogásai nem veszítettek ugyan finomságukból, de jó lenne valami változatosság, új íz. 

ünnepi menü, karácsonyi vacsora, töltött káposzta, halászlé, bejgli
Ünnepi menü maradékából percek alatt készület finom, új étel
Illusztráció: Shutterstock

Ünnepi menü és az átalakulás titkai

A család hölgy tagjai, anyukák, nagy- és dédszülők minden bizonnyal tudnak ilyen praktikákat, hiszen némi kreativitással új életet, más ízeket adhatunk az ételeknek, és a maradékok se mennek kárba. Hogyan alakíthatjuk át a karácsonyi menüt izgalmas és ízletes új fogásokká? Mutatunk pár példát!

Töltött káposzta másképp

A töltött káposzta szinte egyetlen család asztaláról sem hiányozhat, ez az egyik legnépszerűbb karácsonyi étel, ami másnapra még finomabb lehet. Ha már unjuk a hagyományos formájában, készíthetünk belőle rakott káposztát. Rétegezzük a töltött káposzta darabjait egy tepsibe, majd szórjuk meg sajttal, és süssük össze. Füstölt sajttal, tejföllel tovább fokozhatóak az ízek.

A sült húsok új élete

A sült húsokat aprítsuk fel, és tegyük bele egy tartalmas szendvicsben vagy tekerjük tortillában. Majonézzel, mustárral, és friss zöldségekkel keverve könnyű, de laktató ebéd készíthető pillanatok alatt.

Halászlé átalakítva

A halászlé maradékából készíthetünk halas tésztát. Főzzük sűrűbbre a levet, adjunk hozzá egy kevés tejszínt a krémesebb állagért, majd frissen főtt tésztával keverve egyszerű, de nagyszerű fogást készíthetünk úgy, hogy a halászlé ne ment kárba.

Bejgli variáció

A bejgli szárazabb darabjaiból készíthetünk bejglifelfújtat. A maradék bejglit szeleteljük fel, majd helyezzük tepsibe. Verjünk fel néhány tojást, keverjünk hozzá tejet és vaníliát, majd öntsük a bejglire. Aranybarnára sütve kész is az friss felfújt. Jó étvágyat!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában