2025.01.29. 13:04
Szupernagyik Anarcson (fotók)

Forrás: dr. Seszták Miklós közösségi oldala
„A falusi fánksütés nem csupán ételkészítés, hanem egy szívet melengető élmény, amely összekapcsolja az embereket, és megőrzi a hagyományokat.
A nagymama receptje, a régi kézzel írt szakácskönyv, vagy épp az a mozdulat, ahogyan a tésztát gyúrják, mind a múltat idézi. Miközben sülnek a fánkok, gyakran régi történetek, anekdoták kerülnek elő.
A frissen sült fánk illata betölti az egész házat, és azonnal előidézheti a gyerekkori emlékeket. Ez az illat mindig megnyugtató, otthonos érzést kelt. Bár a fánk egy egyszerű alapanyagokból készülő édesség, mégis olyan sokféleképpen variálható: vaníliás, lekváros, fahéjas, porcukros, mindenkinek megvan a kedvence.
A kelt tészta készítése türelmet igényel, de épp ez adja meg az élmény mélységét. Végül a fánkok a serpenyőbe kerülnek, ahol szép aranybarnára sülnek, ilyenkor az ember úgy érzi, megérte várni” – írta a közösségi oldalán dr. Seszták Miklós.
Szupernagyik Anarcson
Fotók: dr. Seszták Miklós közösségi oldala