2025.02.16. 09:20
Több ezer ember a nyírségi disznótoroson! Kiderült, ki volt a legjobb böllér, és hogy melyik csapat készítette a legfinomabb hurkát és torost - itt vannak a fesztivál díjazottjai!
A Sóstói Múzeumfaluban rendezték meg szombaton a VII. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XXIII. Nemzetközi Böllérversenyt. A hagyományőrző disznótoroson a szervezők díjakkal ismerték el - többek közt - a legjobb böllér munkáját, de kiderült, ki hozta a legjobb fogópálinkát és ki készítette a legfinomabb toroskáposztát. Mutatjuk a díjazottakat!

Az is kiderült, a zsűri szerint melyik csapat készítette a legfinomabb kolbászt
Fotó: Bozsó Katalin.
Kitettek magukért a VII. Nyírségi Disznótoros Fesztivál és XXIII. Nemzetközi Böllérversenyen részt vevő csapatok, amit a szakmai zsűri, élén Cziránku István elnökkel díjakkal is honorált. Több kategóriában hirdettek győzteseket, így a szombati rendezvény végén kiderült, ki készítette el a legfinomabb toroskáposztát, hol készült a legfinomabb hurka és kolbász, ahogy arra is fény derült, melyik csapaté volt a legínycsiklandóbb böllértál, vagy hogy hol volt a leginkább „fennkölt" a hangulat.

Fotó: Kelet-Magyarország/Bozsó Katalin
A disznótoros fesztivál díjazottjai - így értékelt a háromtagú zsűri
A szakmai zsűri tagjai (István András elnök, Szoboszlai Gyula és Cziránku István) közel harminc díjat és különdíjat osztottak ki - íme, a díjazott csapatok névsora!
Közönségdíj a legnépszerűbb csapatnak: Hübner
A böllérek legjobbja: Eissmann
A legjobb fogópálinka (I. helyezés): Béla a király
A legjobb fogópálinka (II. helyezés): Napkorona udvarház
A legjobb fogópálinka (III. helyezés): Kisvárdai Szakképzési Centrum Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium
A legjobb toros (I. helyezés): Nagykapos
A legjobb toros (II. helyezés): Kisvárdai Szakképzési Centrum Csengeri Ady Endre Technikum és Kollégium
A legjobb toros (III. helyezés): Szatmárnémeti
A legjobb hurka (I. helyezés): „Lokalisták” – nyíregyházi városháza
A legjobb hurka (II. helyezés): Baró Böllérek
A legjobb hurka (III. helyezés): Eissmann
A legjobb májas (I. helyezés): Korona Hotel és Prestito Kft.
A legjobb májas (II. helyezés): Nemzeti összetartás
A legjobb májas (III. helyezés): Szilágyi László és barátai
A legjobb véres (I. helyezés): Lángoló lovagok, malacok
A legjobb véres (II. helyezés): Motocross Kelet-Magyarország SE
A legjobb véres (III. helyezés): NyírVV Nonprofit Kft.
A legjobb kolbász (I. helyezés): Kaplonyi betyárok
A legjobb kolbász (II. helyezés): Bél a király
A legjobb kolbász (III. helyezés): BigiBoy
A legjobb forralt bor (I. helyezés): Hübner
A legjobb forralt bor (II. helyezés): Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
A legjobb forralt bor (III. helyezés): „Lokalisták” – nyíregyházi városháza
A legjobb leves: Baró Böllérek
A legjobb főétel: Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.
A legjobb desszert: Hübner
A legjobb menüsor: Vadász Garázs
A legszebb és legízletesebb böllértál: Korona Hotel és Prestito Kft.
Különdíjak:
Balkán étterem: malacgrill
Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.: tradicionális roma ételek
Bél a király: magas szintű vendéglátás
Nemzeti összetartás: nemzetközi kapcsolatok és hagyományok erősítése
Baró böllérek: A „Kisbíró” egész éves hangoskodása
Kaplonyi betyárok: a színvonalas hangulatért
A zsűri tagjai: István András elnök, Szoboszlai Gyula és Cziránku István