szon.hu PODCAST

2025.06.29. 14:30

Töklotyitól a rest derelyéig

Ínycsiklandozó időutazás: levetítették az erdőháti gasztrofilmsorozat 6-7. részét. Töklotyi, rest derelye, kaszás leves, málékásás töltött káposzta - sok finomság elkészítését idézték fel. Dr. Borbély Balázs és a stáb ismét értéket teremtett.

Töklotyitól a rest derelyéig

Betyárjó program részesei lehettünk újfent. Miközben a kánikulában a szomszédban javában pezsgett az élet a strandröplabda-fesztiválon, melegen ajánlott filmbemutatóra invitálták a nosztalgikus gasztro-időutazásra fogékonyakat. Ezúttal sem kellett csalódni, sőt: a gyorsan lepergő, ínycsiklandozó, értékmentő filmkockák után a Milotáról érkezett finomságok kóstolásával lehetett kompakt az élmény.  Peteráktól a tiglifütyőig, Rongyos lapótyától a pépig – mindkét gasztronómiai kalandozás megtekinthető a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár youtube-csatornáján. Aki tehát lemarad egy-egy ilyen filmbemutatóról, utólag is ízelítőt kaphat a táj érdekes és értékes kulináris élvezeteiből. Dr. Borbély Balázs forgatókönyvíró, Kéry Péter operatőr-rendező, Csordás László vágó, Málnási János asszisztens, Trifonov Éva gyártásvezető bizonyítványába ismét bekerülhet a jeles osztályzat. Most épp a töklotyi miatt...

töklotyi pép tiglifütyő
Töklotyi, pép, tiglifütyő - dr. Borbély Balázs kifogyhatatlan az ötletekből Fotó: Bessenyei Szilvia 

 

Töklotyi, rongyos lapótya, tiglifütyő

Podcast-vendégünk ezúttal dr. Borbély Balázs, aki részletesen elmondta, honnan a szatmári térség iránti elkötelezettsége, miért szeret kalandozni a kulináris élvezetek világában, mi alapján válogat a különleges étkek között:

Ajánljuk még: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában