360 fokos videó

2019.05.08. 08:41

A természet varázsa

Varázslatos Szatmár-Bereg címmel nyílt kiállítás a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központban a napokban.

Fotó: Pusztai Sándor

A megye szépségeit bemutató tájképeket és állatfotókat szemlélve nem is lehet kérdés a tárlat látogatói számára, hogy a fényképek készítője igazi rajongója a természetnek. Az alkotó, Habarics Béla a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi tájegységvezetőjeként dolgozik, így mindennapos kapcsolatban áll a helyi élővilággal.

– Nagyon sok kollégámtól hallottam, hogy egy gyerekkori élménye indította el ebbe az irányba az életét. Nálam is így történt, ezért fontosnak tartom, hogy minél hamarabb ismertessük meg a kicsiket a természeti értékekkel – mondta el kérdésünkre Habarics Béla pár perccel a kiállítás megnyitója előtt. – Nem kell mindenkinek természetvédelemmel foglalkoznia, de ha látjuk és érezzük a fontosságát, akkor bármilyen tevékenységet végezzünk, tehetünk a minket körülvevő környezet hosszú távú fennmaradásárét.

A kiállított képek másfél év munkájának az eredményei, az alkotó maga is ennyi ideje foglalkozik komolyabban a fotózással – pedig egy laikus szemlélő számára sokkal nagyobb rutint, tapasztalatot sejtetnek. Az alkotó azt is elmondta: próbál olyat felvételeket készíteni és olyan részleteket megragadni, melyekkel kellemes érzéseket kelthet az emberekben.

– Ebben az a legszebb, hogy kint vagyok a természetben és láthatom ezeket a csodálatos mozzanatokat – tette hozzá Habarics Béla. – Ezek csodák, titkok, melyek kellő nyitottsággal szemlélve kiragadhatnak bennünket a XXI. század rohanásából. Nem kell hozzá pénz, csak egy kis idő és odafigyelés. Ha valaki a képeim hatására a természetben tölt hetente vagy havonta pár órát, akkor elértem a célomat.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”! Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

NA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában