Tony Curtis

2019.05.28. 13:52

Felidézik a csillagot

Június 3-án lenne 94 éves a mátészalkai származású hollywoodi filmcsillag.

 

Fotó: Pixabay

Immár második alkalommal rendezi meg a Szatmári Múzeum és a Magyar Hollywood Tanács a Tony Curtis-emléknapot, ahol – többek között – a világhírű magyar származású filmcsillag egy filmjét is vetítik az érdeklődőknek május 29-én 19 órától.

Apja nyomában

– Tavaly emlékeztünk meg szervezetten először Tony Curtis-ről. Akkor a Van, aki forrón szereti című vígjátékot láthatta a közönség, az idén szintén egy tőle ismert klasszikust, A megbilincseltek című drámát vetítjük a Szatmári Múzeumban – kezdte a programok ismertetését dr. Cservenyák László múzeumigazgató. – A filmvetítést azonban megelőzi a tizenéves korosztálynak szervezett Hollywood-vetélkedő országos elődöntője, illetve Bokor Balázs, volt Los Angeles-i főkonzul Június 3-án lenne 94 éves Tony Curtis című előadását hallhatják az érdeklődők, de átadjuk a Tony Curtis-díjat is, amit azoknak ajánlunk fel, akik sokat tettek és tesznek a magyar filmművészetért.

A múzeumigazgató egyúttal megosztotta lapunkkal azt is, hogy Tony Curtis kétszer is járt Mátészalkán; először 1985-ben, majd 3 évvel később ismét „hazalátogatott”, s a múzeum emlékkönyvébe a következő gondolatot je­gyezte le: „Apám lábnyomait ke­resem a mátészalkai utcákon”.

GE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában