Buli buli hátán

2019.05.23. 11:27

Ismét érdemes rápörögni a hétvégére!

Akusztikus koncert, a hódítás éjszakája, Round Two, We Love Techno!

Május 24., péntek

20 óra: Vers-bor est a Hold Udvarban

Költői est egy pohár bor társaságában a Váci Mihály Kulturális Központ alatti kávézóban.

Kortárs és amatőr költők, írók előadásait hallgathatják meg péntek este; kiderül, mit üzen egy mai magyar irodalmár, poéta vagy dalszerző, szavakba, rímekbe oltva.

21 óra: Before The Last

Folytatódik a nyíregyházi Walk Street Restaurant akusztikuskoncert-sorozata.

Miért kezd el manapság egy fiatalokból álló miskolci zenekar reggae-t játszani? Bob Marley közel négy évtizede halott, a stílus ugyan él, de nem mondhatnánk, hogy virágzik. A Before The Last mégis ezt a szegmenst választotta, popos elemekkel megspékelve. Kacsenyák Gábor „Kacsa” frontember így foglalta össze az ars poeticájukat: szórakozni és szórakoztatni akarnak. Élvezni akarják a zenélést, színpadon akarnak állni, és amíg ennek megvan a közönsége, addig csinálni fogják. Az látszik, hogy nem meggazdagodni akarnak a muzsikálásból, hanem szabadidejükben, maguk és mások szórakoztatására zenélnek. Azért választották ezt a rétegstílust, mert ebben érzik magukat otthonosan, ebben tudnak zeneileg kiteljesedni és másoknak is örömet szerezni.

21 óra: Summer open party a Sirályban

A leveleki szórakozóhelyen nem késlekednek tovább, a kissé zord és nagyon szeszélyes időjárás ellenére megnyitják a nyári szezont. Az est házigazdája DJ Koltai.

21 óra: House Night Karussellel és Polakkal

A nyíregyházi Móricz Kertben Polak és Karussel közös produkciójában Extra Ordenáré lesz egészen hajnalig. Egy különböző irányzatokat felölelő este a koktélozós house-tól egészen a feszesebb electrozenékig. A belépés ingyenes.

22 óra: Girls Nite Out – a hódítás éjszakája

Nincs vadász vad nélkül és nincs vad vadász nélkül. A kérdés csak az, hogy vad vagy vadász leszel?

A Hotel Barbizonban mindenki maga dönti el, hogy a „puska” melyik oldalán áll. Karszalagok segítik a vadászmezőre tévedőket: a zöld színű azt jelenti, hogy a viselője mindenre nyitott, a sárga hódítóra vár, míg a piros stoptáblaként jelzi: foglalt vagyok. A zenéért három kiváló lemezlovas, Nikita, Regan és Rick Sawyer felel.

23 óra: We Love Techno! az Absolut 2.0-ban

Péntek éjjel ismét minőségi techno dübörög a nyíregyházi klub falai közt. Érkezik Németi és Stephen, valamint a 2011-es ibizai DJ Bootcamp versenyének második helyezettje, Metha.

Végh Mátyás Magyarország egyik legaktívabb és legerősebb underground lemezlovasa, aki 2002 óta önálló esteket szervez. A Be Massive és a No Disco alapítója, rezidense, aki Európa több nagyvárosában, fesztiválján és klubjában fellépett már. Metha kvalitásait jelzi, hogy 2011 nyarán az ibizai DJ Bootcamp versenyén második helyezést ért el több mint 16 ország indulója között. Nem sokkal ezután jelent meg első produceri kiadványa, amely kiemelkedően jó kritikát kapott nemzetközi szakmai körökben, sőt a Mixmag Magazin egyenesen Budapest breakfejedelmének titulálta Methát. Ő maga nem szereti az ilyen beskatulyázást, amit jól mutat, hogy 2012-ben átkeresztelte kilencedik éve töretlen népszerűséggel futó partisorozatát, a Breakbeat Massive-ot, amely immár Be Massive név alatt egyaránt teret ad a minőségi új techno-, house-, breakbeat-zenének és az ezek legjavát játszó hazai, illetve neves külföldi DJ-knek.

Május 25., szombat

16.45: Tacskótalálkozó és koncertek

A máriapócsi Pápa téren találkoznak a tacskósok szombat délután. Az ingyenes rendezvényt koncertek zárják, fellép a Periscope, a Karmapirin és a Bikini.

21 óra: 1990 vs. 2000 Party

A nyíregyházi Mamma Miában ezen a hétvégén kiderül, hogy a kilencvenes vagy a kétezres évek slágerei voltak-e a nyerőbbek. Házigazdák: Fenyvesi, Sögő és Viktor.

21 óra: Főnix Weekend – két zenei stílus egy éjszakán

A nyírlugosi Főnix bárban az élő és a gépzene kéz a kézben jár. Szombaton az előbbiről a Sási Mulató, utóbbiról pedig Kevin Johnson gondoskodik.

22 óra: Második menet a Beach Party Sátorban

Ezúttal a hazai DJ-szakma királyai, Purebeat és Jackwell érkeznek a gergelyiugornyai Tisza-partra.

Purebeat neve összeforrt a Special After Remixekkel, de ezek mellett számtalan saját szerzeményt is összepakolt már, amiket hatalmas sikerrel fogadott a partikultúra. Évek óta a hazai lemezlovasok élmezőnyében pörög, és hatalmas bulikat csinál, bármerre is jár. Jackwell a budapesti „táncestek” meghatározó alakja, aki vidéken is meghódította már a közönséget. Dinamikus szettjei felejthetetlen élményként égnek be a szürkeállomány legmélyebb rétegébe. A buli házigazdája: Tekk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában