mandala

2019.05.31. 19:55

Nem pihennek a rekeszizmok

Az idén nyáron is szórakoztató estéket ígér a nagy múltra visszatekintő Mandala Nyár.

A megye és a megyeszékhely leghosszabb múltra visszatekintő színházi programsorozata, a Mandala Nyár szervezői ebben az évben is igyekeztek színes repertoárt összeállítani, így július közepétől szeptember elejéig mindenki megtalálhatja a neki tetsző előadást, legyen szó zenés vígjátékokról, operettről, rockoperáról, interaktív mesejátékról vagy éppen gyermekeket, felnőtteket megszólító koncertekről.

Gazdag a repertoár

– A 28. Mandala Nyár alkalmával olyan neves vendég­előadókat köszönthetünk majd a belváros szívében található Görög Udvar (a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola udvara – a szerk.) színpadán, mint Mikó István, Gergely Róbert, Hűvösvölgyi Ildikó, Teremi Trixi, Sáfár Mónika, Koltai Róbert, Vándor Éva, Tolcsvay László, illetve a dupla koncerttel érkező Palya Bea Prima díjas és kétszeres Artisjus-díjas magyar népdal­énekes, előadóművész – sorolta szerkesztőségünkben Bódis Gábor, a programszervező Mandala Dalszínház ügyvezető igazgatója.

Hozzátette: a dalszínház tagjai természetesen nemcsak a háttérben munkálkodnak majd, számos darabban, a színpadon is bizonyítani fogják: „Színház mindig volt, van és lesz. Az élő szó és az élő megjelenés ereje mindennél erősebb.” Az előadások augusztus 20-áig 20.30-kor (a gyerekelőadások 16.30-tól), azt követően 20 órakor kezdődnek.

Júliusban Ray Cooney: Család ellen nincs orvosság című vígjátékával „indul a Nyár” a Görög Udvarban | Fotó: KM

Család ellen nincs orvosság

A Páratlan páros és a Páratlan páros 2., valamint a Miniszter félrelép „mandalás” sikerei után bátran állíthatjuk, hogy a Mandala Dalszínház otthon van a Ray Cooney-darabokban. Nem véletlen, hogy a tavalyi Mandala Nyár premierje a szerző Család ellen nincs orvosság című bohózata volt, az idén júliusban pedig szintén ez a népszerű vígjáték teszi először próbára a nézők rekeszizmait a Jászai-díjas Besenczi Árpád rendezésében.

Mint ismeretes, a történet helyszíne London egyik elegáns kórháza, ahol a világ minden tájáról odasereglett neurológusok konferencián vesznek részt. A nyitó elő­adást dr. Mortimore tartja, akihez váratlanul betoppan tizennyolc évvel ezelőtti szeretője, Tate nővér, ráadásul ennek a titkos viszonynak a „gyümölcse”, Leslie is.

A főorvos szorult helyzetbe kerül, s nem lévén más választása, kollégáját, a kissé kétbalkezes dr. Bonney-t kéri meg arra, hogy ideiglenesen vállalja az apaságot. Innentől kezdve aztán az események szédítő tempóban követik egymást…

Humorban fürdetve

A programsorozat második előadása, a Kincskereső kisködmön szó szerint mesésnek ígérkezik. Ki ne ismerné Gergő, Pálistók Peti, a mégsem tündér Malvinka, a Kisködmön és a többiek néhol kedves, másutt szívszorító történetét?

Móra Ferenc öröklétű tanmeséje a szeretethez, barátsághoz, tisztaszívűséghez és megannyi magasztos eszméhez ad iránytűt a kezünkbe, immár 100 esztendeje. A hagyománytiszteletről és a folyamatos megújulásáról ismert Apnoé zenekar gondolt egy merészet, s Lackfi János kortárs költő közreműködésével készített egy modern, teljesen új felfogásban edzett, némi humorban fürdetett feldolgozást.

Eddig járatlan ösvényeken, az Apnoétól megszokott minőségben vezetik el kicsi és közepes korú közönségüket, talán még a nagyobbakat is a Kincskereső kisködmön egyszerre mesés és valóságos világába. Ezzel a mesés zenejátékkal minden bizonnyal közelebb kerül majd ez a megkerülhetetlen történet azon gyerekek szívéhez, akik végigjátsszák, -nézik, -hallgatják az Apnoé zenekar legújabb, interaktív előadását.

Palicz István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában