kulisszák mögött

2019.05.09. 19:42

Szorosabbra fűzték a kapcsolatukat

A Móricz Zsigmond Színház több megállapodást kötött az utóbbi időszakban különböző kulturális- és oktatási intézménnyel, társadalmi szervezettel, üzleti partnerrel, csütörtökön a teátrum és a Jósa András Múzeum között született együttműködési megállapodás.

A sajtótájékoztatón Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház ügyvezető igazgatója, és dr. Rémiás Tibor múzeumigazgató elmondták: a város két meghatározó kulturális intézménye több éve működik már együtt közös programok, rendezvények szervezésében, a mostani együttműködési megállapodás megkötésével az eddigi támogatási területeket szeretnék bővíteni, és a további lehetőségeket meghatározni.

Ennek jegyében a Móricz Zsigmond Színház nagyszínpadi és kamaraszínpadi előadásaira megváltott jegyek bemutatásával 10 százalék kedvezményt nyújt a múzeum a belépők árából, a múzeumba megváltott belépők bemutatásával pedig a színház havonta, előre meghatározott előadásaira biztosít 10 százalékos kedvezményt.

A megállapodás alapján a két intézmény munkatársai részt vehetnek egymás rendezvényein, előadásain, kölcsönösen népszerűsítik, reklámozzák egymás programjait.

Kirják Róbert és dr. Rémiás Tibor | Fotó: Móricz Zsigmond Színház

Elhangzott: a Móricz Zsigmond Színház csatlakozott a Lázár Ervin Programhoz, amelynek célja, hogy szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden általános iskolás ingyen juthasson el igényes kulturális programokra.

A nyíregyházi teátrum néhány hazai színházzal együtt azt a megtisztelő feladatot kapta, hogy már májusban szervezzen olyan színházi előadásokat, melyeket a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolások ingyen nézhetnek meg.

A szaktárca kulturális államtitkársága fontosnak tartja, hogy az általános iskolás diákok kulturális kirándulás keretében életre szóló élménnyel gazdagodhassanak, így a Móricz Zsigmond Színház a Jósa András Múzeumot is felkérte, hogy partnerként vegyen részt a térségünkben élő diákok kulturális esélyegyenlőségének megteremtésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában