Hangverseny a Kodályban

2019.06.23. 13:05

Évadzáró hangverseny a Cantemusnál

Koncertekben és utazásokban gazdag évadot zárt szombat esti hangversenyével a Cantemus Kórus Nyíregyházán a Kodály Zoltán Általános Iskolában.

A koncerten fellépett a Moszkvát, Párizst, New Yorkot meghódító Cantemus Gyermekkórus és Pros Musica Leánykar, a tallini nemzetközi kórusversenyen kategóriagyőztes Cantemus Fiúkórus, továbbá szerepelt a Cantemus Ifjúsági Vegyeskar és a július 3-án Japánba indul Cantemus Vegyeskar is. A közönség hallhatta a Kodály-iskolától elbúcsúzó 8. osztályosok kamarakórusát. Hagyomány már, hogy az évadzáró hangversenyen adják a vándordíjat annak az énekkarosnak, aki hangszeren is kiemelkedő teljesítményt nyújtott. A titkos szavazás során ezt az elismerést Nagy Rebeka (fuvola) érdemelte ki, aki később szólót is énekelt Kodály Zoltán Pünkösdölő című művében.

A hangversenyen részt vett Gyöngyösi Levente zeneszerző is, akinek több műve is felcsendült az est során. A koncert ünnepi pillanatai voltak azok is, amikor a Cantemus Vegyeskar olyan tagjai vehettek át elismerést, akik immár tíz éve tagjai a művészeti együttesnek.

Az évadzáró koncerten vezényelt: Szabó Dénes Kossuth-díjas karnagy, Szabó Soma Liszt-díjas karnagy, Kerekes Rita, Barasevich Márta, Tóth Donát, Márkus István.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában