Csivavashow is lesz

2019.06.05. 17:06

Zoárd-napi sokadalom: három tematikus nap

Néhány nap, és meg­kezdődik Vásárosnamény nyárindító fesztiválja.

A pénteki programok lovas felvonulással és a művészeti együttesek bemutatkozásával kezdődnek

Fotó: Dodó Ferenc

Ütemesen peregnek a másodpercek, elindult a visszaszámlálás: alig nyolc nap, és megkezdődik Vásárosnamény ­nyárindító fesztiválja, a Zoárd-napi ­sokadalom, mely új időpontban, június 14–16. között, de a megszokott helyen, a Kraszna-híd környékén várja a látogatókat.

Mécsesúsztatás

Az ingyenes rendezvény mindhárom napja valamilyen tematika köré épül: pénteken a hagyományok, szombaton a család, vasárnap pedig a sport kerül előtérbe. Míg a nagyszínpadon a térség és a megye kulturális csoportjainak, egyesületeinek, zenei és táncos formációinak bemutatóit, valamint hazánk legismertebb zenekarait láthatja-hallhatja a közönség, a romkocsma kis­színpadán kisebb együttesek, humoristák, különböző társulatok váltják egymást.

A pénteki programok 16 órától lovas felvonulással és a művészeti együttesek bemutatkozásával kezdődnek. A megnyitó után Kovács Nóri és Pápai Joci ad koncertet, majd egy tüzesíjász-bemutató után a rapper Riko Flash és Mayorosh diszkója vezet át a szombatba. Reggel kilenckor elstartol a kerékpáros örökségtúra, déltől a horgászverseny, 13 órától pedig a halászléfőző verseny, egyben a nagyszínpadra lépnek a megyei néptáncgála szereplői. Levezetésként 14.30-tól érkezik a 4 for Dance, majd a Karmapirin, a Kowalsky meg a Vega ad élő koncertet. Különlegesen szép program 21.30-tól a mécses­úsztatás a Krasznán. A kis­színpadon délután háromkor kezdődik a műsor, fellép Kovácsovics Fruzsi, a Múzsa Társulat ökomese-musicallel szórakoztatja a gyerekeket. Tóth Edu humorista 17.45-től már inkább a felnőttekhez szól, a Rockwise zenekar pedig este fél tíztől mutatja meg, milyen is az igazi rockzene.

Csivavashow is lesz

A vasárnapi sportnap 9 órakor fogathajtó- és kerékpáros versennyel indul, de ekkor vonulnak fel a kutyaszépségverseny nevezői is. Igazi ínyencségnek ígérkezik 10 órától a csivava­show. A délutáni biciklis bemutatók, majd a díjátadó és a Vidám Manók gyermekkoncertje után Sasvári Sándor, valamint Szabolcs Megye Lordjai és a Miladyk musical- és magyar slágerekkel szórakoztatják a publikumot.

A kisszínpadon 13 órától indul be az élet, lesz pantomimszínház, bábelőadás, táncbemutatók, és fellép Szobácsi Gergő, a Dumaszínház humoristája is. Este kilenctől nagyszabású buli zárja az idei fesztivált.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában