Ha bírod a rockzenét!

2019.07.31. 10:28

Abaliget csábítása

Másodszor rendezik meg a háromnapos Abaliget Prog Campet, a rockerek nagy örömére.

A Perfect Symmetry is fellép (jobbról a második Szkróbó Szabolcs)

Szabolcs-Szatmár-Beregben sok rocker él, akik képesek átutazni a fél országot egy remek programsorozatért. A nyíregyházi kötődésű Szkróbó Szabolcs nagy fába vágta a fejszéjét, és tavaly a kicsi, de erős stábjával életre keltette az Abaliget Prog Campet. A baranyai településen kulturált környezet várja ezúttal is a látogatókat augusztus 16–18-ig.

Hagyományteremtő céllal

– Az első fesztiválon az volt az elsődleges cél, hogy a progresszív rock és metál megvesse a lábát, és idővel hagyományt tudjunk teremteni. Levontuk a tanulságokat, és ahogy az előző évi, alulról építkező, hiánypótló program sikeresen véget ért, elkezdtük szervezni a 2019-es forgatókönyvet. Bátran tudjuk ajánlani bárkinek, aki szereti a rockzenét, mert valóban olyan zenekarokkal ismerkedhetnek meg, akikkel általában a nagy fesztiválokon nem futhatnak össze – fejtegette a főszervező. Szkróbó Szabolcs elmondta, hogy a „felhozatal” megtekinthető a Facebook-oldalukon. A fellépnyííők között szerepel a nemzetközi szinten is elismert Special Providence.

– Aki ott volt az első Abaliget Prog Campen, az biztosan szívesen tér vissza. Tárt karokkal várjuk az új vendégeinket is.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában