Helyi kultúra

2019.07.17. 09:08

Angolul is sikeres az írónő

Nemzetközi sikereket is elért íróval találkozhatnak a Móricz Zsigmond Olvasókör találkozóján.

May Viktória kárpátaljai írónővel, szerkesztővel találkozhatnak a Móricz Zsigmond Olvasókör következő találkozóján a résztvevők július 19-én, pénteken 16 órától a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kamaratermében.

Angolul adta ki műveit

May Viktória Ungváron született, ott végezte közép- és felsőfokú tanulmányait is angol nyelv és irodalom szakon. Diák­évei alatt újságíróként, illetve tolmácsként dolgozott, s néhány évig a zenével is barátkozott – akkoriban angol nyelvű dalszöveg- és versírással is foglalkozott.

Néhány évvel később megismerkedett egy londoni vállalkozóval, aki könyvkiadással is foglalkozott, s aki végül az írónő két kötetét is megjelentette.

May Viktória – verseskötetei mellett – öt évvel ezelőtt kiadta első társadalmi-politikai regényét, majd 3 évvel később elkezdte írni az Egy lélek útja című trilógiát, melynek első része már elkészült, jelenleg a második köteten dolgozik. Nemcsak a munkáiról, de kalandos életéről is beszél majd az írónő a pénteki találkozón.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában