Népművészeti tábor

2019.08.01. 14:18

360 fokos videó: Egy hétig a „tékásoké” volt Harangod

Újra megrendezték a Téka Népművészeti Tábort Nagykálló-Harangodon: június 20-28. között várták az érdeklődőket.

– Idén is színes programokkal vártuk a látogatókat, ez volt a harmincötödik, jubileumi táborunk – mondta el Kerezsiné Dr. Kulcsár Annamária, a Téka Népművészeti Tábor vezetője. – Minden estére egy apró kincset tartogattunk a táborlakóknak. Bornyik Márton fotóiból kiállítást rendeztünk a tánccsűrben, ellátogatott hozzánk a Vizeli Trió és Paár Julianna, a mérai hagyományőrző táncosok, Holeczné Kanyó Margit és a Haraszti-ikrek, a Csík Zenekar és a Paramisi Társulat. Ezen kívül a 2018-as Fölszállott a Páva győztesei, Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik nagyecsedi táncokat tanított a táborlakóknak.

A Téka Népművészeti Táborban a hagyományokhoz híven egy héten keresztül minden nap néptánc-, ének- és citeraoktatás, táncház, valamint tizenhárom különböző kézműves foglalkozás szórakoztatta és okította az érdeklődőket.

Antal Dóra és Antal Roland hosszú évek óta minden nyáron visszatérő táncoktatói a tábornak. Gyerekeket és felnőtteket egyaránt tanítanak. Antal Dóra kérdésünkre elmondta: a jubileum alkalmából idén esténként a táncházakban harmincötféle tánc alapjaival ismertették meg a táborozókat.

– Minden reggel kilenctől fél tizenegyig a gyerekekkel foglalkoztunk, hiszen belőlük lesz az utánpótlás – tette hozzá Antal Roland. – Szerintem ennek a helynek olyan érzelmi kisugárzása van, amelytől a tánc eszközből közös nyelvvé válik, ennek segítségével pedig elsajátítják mindazt, amit mi is a nagyszüleinktől, az őseinktől tanultunk meg.

Nézz körbe 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera “háta mögött”!

Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-oldalát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában