Mandala Nyár

2019.08.07. 17:33

Baleset érte a művésznőt

Szabó Anikó szerepét Hűvösvölgyi Ildikó játssza a Hyppolitban, a pénteki előadást pedig vasárnap tartják meg.

Szabó Anikó (jobbra 2.) helyett Hűvösvölgyi Ildikó játssza a hétvégén Schneider Mátyás feleségét | Fotó: Mandala Dalszínház

Egy olyan szabadtéri rendezvénysorozat esetében, mint amilyen a Mandala Nyár, a gondos előkészületek, helyszín- és időpont-egyeztetések után azt gondolná az ember, csak az időjárás szeszélye (eső) napolhat el egy-egy betervezett előadást. Sajnos, nem így van.

A programszervező Mandala Dalszínház ügyvezető igazgatója sajnálkozva adta hírül, hogy a 28. Mandala Nyár „Hyppolit, a lakáj” című, augusztus 9-ei, pénteki előadása a Schneidernét alakító Szabó Anikó színművésznő balesete miatt augusztus 11-én, vasárnap lesz megtartva. Schneiderné Aranka szerepében Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő látható majd, aki a váratlan felkérésnek augusztus 10-én, szombaton és 11-én, vasárnap tud eleget tenni, a péntekre megváltott jegyek tehát vasárnapra érvényesek.

Mielőbbi gyógyulást!

A történtekről Bódis Gábor kedden a szerkesztőségünkben elmondta: vasárnap Hajdúdorogon játszották a Hyppolitot, mely zenés vígjátéknak Mikó István a rendezője és egyik főszereplője is. A Jászai-díjas érdemes művész Schneider Mátyást alakítja a kétfelvonásos darabban, a feleségét, Arankát játszó Szabó Anikóval pedig hosszú ideje a való életben is egy párt alkotnak.

Szabó Anikó (jobbra 2.) helyett Hűvösvölgyi Ildikó játssza a hétvégén Schneider Mátyás feleségét | Fotó: Mandala Dalszínház

– Alig kezdődött el az előadás, amikor a tálcával, poharakkal egyensúlyozó Anikó megcsúszott az oldalszínpadon, és leesett a takarásba. Alaposan megütötte magát, a lábát, a bordáit, de a fájdalmai ellenére, hihetetlen szakmai alázatról tanúbizonyságot téve, nem engedte, hogy félbeszakadjon az előadás, végigjátszotta az első felvonást.

– Addigra kiérkezett az orvos, megtiltotta a folytatást, és mentőbe „parancsolta” a színművésznőt, aki borda- és lábtörést szenvedett, jelenleg fekvőgipszben van. A közönség megértő volt, amikor bejelentettük, hogy így nem tudjuk megtartani a második felvonást, és velünk együtt, egy emberként kívántak mielőbbi gyógyulást Anikónak.

Augusztus 10., 11., 22.

– Tudván, hogy küszöbön a Hyppolit, a lakáj nyíregyházi bemutatója, ráadásul ebben a hónapban háromszor is játsszuk edarabot, Mikó István közbenjárásával sikerült megnyernünk Schneiderné szerepére Hűvösvölgyi Ildikót, aki több alkalommal bújt már Aranka bőrébe. A Kossuth-díjas színművésznő naptárjában csak az augusztus 10. és 11. volt szabad időpont, ezért a péntekre meghirdetett ­előadást vasárnap fél kilenctől tartjuk meg, s természetesen a 22-ei program sem marad el a Görög udvarban! – nyomatékosította Bódis Gábor.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában