penyige

2019.08.09. 07:34

Készülnek az Omega fogadására

Meg kell felelni a biztonsági előírásoknak, továbbá parkolókat is kell kialakítani.

Fotó: Sipeki Péter

Akár találós kérdés is lehetne: Mi köti össze Tatát és Balatonlellét Penyigével? A válasz roppant egyszerű: a két dunántúli város után a szatmári kis faluban, Penyigén is fellép az Omega együttes.

Addig sem áll meg az élet

– Nagyon szerettük volna, ha egy különleges kulturális eseménnyel tudunk kedveskedni a Szatmárban élő embereknek. Ennek a legendás magyar együttesnek nagyon sok rajongója van ebben a térségben, ezért gondoltunk arra, hogy talán adhatna koncertet a mi településünkön a zenekar, hiszen ebben a térségben sohasem lépett fel ez a nagyon népszerű együttes.

A penyigei képviselő-testület támogatta az ötletet.

Felvettük a kapcsolatot a zenekarral, személyesen találkoztunk a menedzserrel, s az Omega augusztus 18-án 21 órától önálló koncertet ad a sportpályán – mondta el az előzményekről Juhász Gyula, a település polgármestere.

Természetesen az élet addig sem áll meg a faluban. Jelenleg az egyik legnagyobb munkát az jelenti a településen, hogy a vízügyi igazgatóság megbízásából kotorják a Szenke-patakot teljes hosszában.

– A munkálatok ütköznek a szintén augusztus 18-án rendezendő Szenke-parti vásárral, de megbeszéltük a kivitelező képviselőjével: úgy alakítják a munkálatokat, hogy azok ne zavarják a már hagyományos rendezvénynek számító vásári forgatagot – folytatta Juhász Gyula.

Az idén is várják a vendégeket a Szenke-parti vásárra | Fotó: KM-archív

– Készülünk a már említett Szenke-parti vásárra is, amit augusztus 18-án a tizennyolcadik alkalommal rendezünk meg. Most is három részből tevődik össze ez a mindenkinek ingyenes program. Van maga a vásár, amit színesít egy gasztronómiai program is.

Ez utóbbi keretében a régi szatmári ízeket lehet megkóstolni. Lesz egy kulturális része is a forgatagnak, a színpadon hagyományőrző együtteseket láthatnak az érdeklődők. A vásárban közel száz sátorban kínálják majd a kézműves termékeket a kereskedők.

Érdeklődnek külföldről is

– A vásár 20 órakor befejeződik, utána aztán 21 órától kezdődik az Omega-koncert a futballpályán, amelynek már tartanak az előkészítő munkái. A futballpálya egyik felét be kell világítani, meg kell ­oldanunk különböző biztonsági előírásokat, parkolókat kell kialakítanunk, hogy az idelátogatókat kulturált körülmények között tudjuk fogadni.

– A koncert iránt nagy az érdeklődés, külföldről – Romániából, Ukrajnából, Szlovákiából – is vásároltak már jegyeket elővételben, de jelentkeztek érdeklődők Budapestről, Érdről és Debrecenből is. A Szenke-parti vásárban lesz egy Omega-sátor, ahol még lehet jegyet vásárolni, illetve a megrendelt jegyeket ott lehet majd átvenni.

A reményeink szerint így a vásárban az is szétnéz, aki valójában csak a koncert miatt jön el a településünkre. Úgy gondolom,

ez a koncert jó alkalom a szatmári települések idegenforgalmának a népszerűsítésére is.

– Az információim szerint egyébként az Omega együttes 25–30 emberrel jön Penyigére a saját felszerelésével, s már előző nap megkezdik a színpad, valamint a hang- és fénytechnika összeszerelését.

MML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában