táncfesztivál

2019.08.17. 08:56

Méltóképpen fogadták a táncfesztivál vendégeit

Stílusosan élő hazai népzenével kezdődött el pénteken a 9. Nyírség Nemzetközi Néptáncfesztivál első hivatalos eseménye, a fesztiválok elmaradhatatlan városházi fogadása.

Fotó: Dodó Ferenc

A fesztivál alapító igazgatója, Demarcsek György felvezetője után dr. Kovács Ferenc polgármester nevében dr. Ulrich Attila alpolgármester fejezte ki köszönetét, amiért a csoportok elfogadták a város és a szervezők meghívását. – A nyíregyházi közönség rendkívül fogékony másféle kultúrák iránt, s reméljük, a vendégek a színpadon kívül is bőven részesülnek a híres magyar vendégszeretetből – fogalmazott az alpolgármester.

Az eseményen jelen lévő Ulyana Bogdanska, a Bolgár Köztársaság rendkívüli és meghatalmazott nagykövete fontos, a kultúrák és a népek között hidat verő rendezvénynek nevezte a fesztivált.

Fer­reira Luz Ra­fael, a brazil nagykövetség első titkára pedig afféle dél-amerikai könnyedséggel magyarul szólt a társasághoz, büszkén mutatva be a hazájában a magyar kultúrát és hagyományokat ápoló Pántlika együttest.

Az esemény végére maradt az ajándékok kölcsönös kicserélése, majd a Szikes zenekar muzsikájára kölcsönösen ­megforgatták egymást a fesztivál külföldi és hazai részt­vevői.

Péntek este látványos bemutatóval nyitották meg a táncosok fesztivált.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában