fagott

2019.08.02. 08:48

Templomi koncert

Európa szinte minden országában koncertezett vagy tanított, de turnézott Amerikában és Izraelben is.

 

Lakatos György fagottművész ad koncertet a gyürei református templomban augusztus 3-án, szombaton 18 órától. A kalocsai művész 1987-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán.

A Magyar Állami Operaház és a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának első fagottosa volt, 1987-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen oktat.

Bejárta a világot

Európa szinte minden országában koncertezett vagy tanított, de turnézott Amerikában, Kanadában és Izraelben is. Repertoárja rendkívül széles, a reneszánsztól a kortárs zenéig minden területen otthonosan mozog.

Lakatos György a reneszánsztól a kortárs zenéig minden területen otthonosan mozog

Számos ősbemutató fűződik a nevéhez. Lakatos György 1991-ben életre hívta a kalocsai Kék Madár Fesztivált, amelyen az ország vezető művészei minden évben honoráriumukról lemondva lépnek fel jótékony céllal: a befolyt összeggel beteg gyermekeket támogatnak.

Tizenegy évvel ezelőtt indított sorozatot a budapesti Katona József Színházban Mese a Fabánról címmel, mely a teljes magyar fagottirodalom bemutatását tűzte ki célul színházi, dramaturgiai környezetben, 2009-ben pedig családoknak állította össze rejtvényes, játékos zenei sorozatát a Magyar Nemzeti Múzeumban Dzsopatán és Gásztonfild címmel.

Zongorakísérettel

Tagja volt többek között az Aquincum Fúvósötösnek, az Ifjúsági Világzenekarnak, az EAR együttesnek, az újraindult UMZE Kamaraegyüttesnek, alapítója a Trio Lignumnak és a Corridor Quartetnek. Számtalan kitüntetést kapott, átvehette többek között a Liszt- és a Bartók–Pásztory-díjakat.

A gyürei templomi koncerten Mándi Ákos kíséri zongorán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában